StoryEditor

František Borovský končí v TV Barrandov, televíziu povedie sám Jaromír Soukup

06.12.2016, 14:28
Autor:
(pš)(pš)imim
Borovský o dôvodoch hovoriť nechce, televízia mení štruktúru vedenia.

Podľa informácií Stratégií na poste výkonného riaditeľa TV Barrandov končí František Borovský. Stratégie pre overenie informácie kontaktovali tlačovú hovorkyňu televízie, ako aj samotného Borovského. Informáciu nám potvrdil Borovský v krátkom vyjadrení: Po dlhom zvažovaní som sa rozhodol odísť z TV Barrandov. Ku konkrétnym dôvodom odchodu sa Borovský odmietol vyjadriť.

Zmeny v štruktúre

Televízna skupina Barrandov vo svojom neskoršom vyhlásení objasňuje personálne zmeny ako zjednodušenie štruktúry riadenia, na základe ktorého funkciu výkonného riaditeľa ruší. Televíziu bude viesť sám šéf skupiny Jaromír Soukup.

Z pozície generálního riaditeľa sa posledné dva roky venujem televízii Barrandov prakticky na dennej báze,“ hovorí Jaromír Soukup. „Mám detailný prehľad ako o programovej štruktúre, o výrobe, tak i o celkovom dianí v televízii.“

Podľa Soukupa sa vďaka dobre nastavenému štýlu riadenia a fungujúcej vnútornej štruktúre ukázalo, že je funkcia výkonného riaditeľa v túto chvíľu nadbytočná.

Františkovi Borovskému samozrejme ďakujem za odvedenú prácu. Behom jeho pôsobenia pripravila naša televízia mnoho nových atraktívnych formátov,“ komentuje situáciu predseda predstavenstva spoločností Barrandov Televizní Studio a Empresa Media Jaromír Soukup.

Borovského misia

František Borovský nastúpil na post šéfa skupiny Barrandov vo februári tohto roka, keď na pozícii nahradil vtedajšiu riaditeľku Marcelu Hrdú. Dovtedy v televízii pôsobil ako programový riaditeľ. Marcela Hrdá prijala pozíciu výkonnej viceprezidentky európskej časti čínskej skupiny CEFC. 

Borovský do televízie Barrandov nastúpil v apríli 2015 ako programový riaditeľ televízie. Medzi jeho prvé úlohy v TV Barrandov patrilo upevniť programovú stratégiu Televízie Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus ako aj vývoj novej pôvodnej seriálovej tvorby hlavnej barrandovskej stanice.

Svoj nástup vtedy komentoval slovami: „Vstup do Televízie Barrandov vnímam ako začiatok mojej novej profesnej etapy na strane jednej - a ako pokračovanie dôverného a mne blízkeho na strane druhej.“

František Borovský František Borovský

Vlastnícka štruktúra

Televízia Barrrandov, trojka na českom trhu, patrí mediálnemu domu Empresa Media, za ktorou stojí podnikateľ Jaromír Soukup, ako aj čínskej spoločnosti CEFC.

Tá má na českom trhu podiely vo futbalovom klube Slavia Praha, v leteckej spoločnosti Travel Service a aj v spomínaných mediálnych skupinách: mediálnej agentúre Medea Group a v Empresa Media, ktoré vlastní s podnikateľom Soukupom.

Profesijná dráha

František Borovský sa pohybuje v televíznom prostredí od deväťdesiatych rokov. Začínal v lokálnej košickej televízii Info Kanál, neskôr pôsobil v TV NAŠA. Spoluzakladal TV JOJ a ako programový riaditeľ pracoval pre Richarda Rybníčka v bývalej STV.

Rok pracoval pre televíziu Markíza, nakoniec sa vrátil do televízie JOJ. Tu v rokoch 2007 - 2014 pôsobil najskôr na pozícii programového riaditeľa, neskôr aj ako generálny riaditeľ. Následne sa venoval rozvoju online a TV projektov akou je napríklad HN televízia vydavateľstva Mafra Slovakia.

01 - Modified: 2022-03-02 13:54:21 - Feat.: - Title: Televízia JOJ dnes oslavuje 20. narodeniny 02 - Modified: 2021-08-13 13:42:12 - Feat.: - Title: Televízia Joj predstavila jesenné novinky. V nových seriáloch stavila na emócie 03 - Modified: 2021-08-06 11:06:13 - Feat.: - Title: Platený videoportál aj športovú stanicu chceme spustiť už v tomto roku, hovorí obchodný riaditeľ skupiny JOJ 04 - Modified: 2021-03-12 09:55:21 - Feat.: - Title: Ranné noviny televízie Joj oslavujú tretie narodeniny 05 - Modified: 2021-03-08 11:36:02 - Feat.: - Title: TIPOS Talent týždňa je späť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 16:51