Naše Slovensko
StoryEditor

Vyšli noviny pre voličov Kotlebu. Je za nimi Peter Hajdin z Komplotu

21.12.2016, 10:03
Autor:
(pš)(pš)
Naše Slovensko majú Kotlebovým voličom ukázať, že svet môže byť iný, ako ho vnímajú.

Už tento týždeň dostanú niektoré domácnosti do schránky noviny Naše Slovensko. Tentoraz nie sú od Mariána Kotlebu. Za iniciatívou stojí Peter Hajdin z reklamnej agentúry Komplot Advertising. "Prvotný impulz prišiel od našej bývalej kolegyne, grafickej dizajnérky Pavlíny Morháčovej," hovorí Hajdin pre Stratégie. "Bolo to v čase tesne po 17. novembri tohoto roka, internet sa plnil frustrujúcou polemikou na tému kto ešte je a kto už nie je fašista... Uvedomil som si, ako veľmi sa v tomto smere posunula latka akceptácieZdalo sa mi neprijateľné, že si niekto sprivatizuje výraz Naše Slovensko - ako keby bolo len "ich" a nie nás všetkých. Zistil som, že ĽS-NS síce ľuďom hádže do schránok noviny s takýmto názvom, ten však - v rozpore s platnými pravidlami - nemajú registrovaný, tak som si ho zaregistroval ja."

Noviny Naše Slovensko vychádzajú v náklade 200 000 kusov a do konca týždňa budú distribuované do schránok domácností v tých oblastiach Slovenska, kde strana ĽS-NS získala viac ako 10 percent hlasov. "Naším cieľom nie je písať proti Kotlebovi, ani prehovárať voličov Ľudovej strany Naše Slovensko, aby nevolili túto stranu. Ich rozhodnutie rešpektujeme, majú právo voliť, koho chcú. My im chceme ponúknuť iný uhol pohľadu na svet okolo nás. Povedať im, že svet je pestrejší, ako si možno doteraz mysleli," hovorí Hajdin.

​Za novinami podľa slov Petra Hajdina nestojí žiadna organizovaná iniciatíva, nejde ani o skrytú či pripravovanú podporu nijakého subjektu. Komplot Advertising sa v minulosti podieľal na prezidentskej kampani Andreja Kisku, Martina Bútoru a SDKÚ, preto je pre Hajdina obzvlášť dôležité, aby sa tieto noviny nespájali so žiadnou politickou stranou či hnutím. Noviny vznikli výlučne vďaka podpore jednotlivcov, ktorí sa s myšlienkou stotožnili a boli ochotní prispieť na jej realizáciu. 

"Od začiatku sme vedeli, že nechceme robiť jednorazový výstrel do tmy. Celé naše úsilie má zmysel len vtedy, keď budeme v tejto práci pokračovať a naše Naše Slovensko bude prichádzať do schránok viackrát do roka, najmenej do budúcich parlamentných volieb," píše na svojej Facebookovej schránke Peter Hajdin.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:51