StoryEditor

Týždeň v médiách: Agent Kňažko, Kaliňákovo univerzum a Trumpove novinárske odpadky

15.01.2017, 16:25
Zatiaľ čo Andrej Kiska rozplakal listom od Kristínky aj Justina Trudeaua, Robert Kaliňák posunul úroveň komunikácie s novinármi do nových tónov.

Satiricky & euforicky o všetkom, čo vibrovalo médiami za uplynulý týždeň.

Po dobe kešu doba audia

Ak by mal dať minister vnútra Róbert Kaliňák 5 eur Gáborovi Grendelovi zakaždým, keď ho pri otázke novinárov použije ako protiinformačný štít, Grendel by lakonicky zamával, vypol telefón, zrušil druhý pilier a odišiel na Bahamy.

Komunikácia ministra vnútra sa posúva o úroveň vyššie, a to ako obsahom, tak i formou. „Na to, aby sa stíhala korupcia na najvyšších poschodiach, by ju museli tí najvyšší predstavitelia páchať,“ vytesal si epitaf Kaliňák keď objasňoval fungovanie parlamentného univerza.

Ďalšie reakcie Roberta Kaliňáka na novinárske otázky sú už len koloritom odchádzajúcej rétorickej elity. Minister naďalej rozširuje svoje internetové portfólio a necháva za sebou aj kráľovnú paralelného poslaneckého Facebooku kolegyňu Renátu Zmajkovičovú.

*Nezabúdame.*

Kňažko. Milan Kňažko

Ministrovi vnútra a muške polície zrejme nedôveruje ani Milan Kňažko, ten sa rozhodol vziať spravodlivosť do vlastných rúk.

Bývalý herec, politik a exriaditeľ televízie JOJ sa vrátil do jednej zo svojich rolí. Po tom, ako sa ho doma v Bratislave snažil okradnúť lupič z Česka, Kňažko nelenil a po štúrovsky ho zastavil. 

Médiá blčali. 

Keď o streľbe Kňažka informoval aj portál O médiách, zasiahol pod príspevkom na sociálnej sieti Nový Čas. Bulvárna jednotka si nárokovala na zazdrojovanie a súboj o metafyzický pôvod informácie sa mohol začať.

Emócie nevychladli ani po niekoľkých dňoch. Stay tuned, dráma bude pokračovať. #popcorntime

Začína sa Trumpiáda!

Slovenským novinárom rastie konkurencia. Zatiaľ čo slovenskí redaktori reagujú na pejoratívne spektrum od Sorosa po protislovenské prostitútky, americkí kolegovia sa s politickým primitivizmom len začínajú zžívať. 

Nálada v amerických médiách po prvých komunikačných výstupoch nového prezidenta graduje. Už teraz je jasné, že v Spojených štátoch sa začína nová éra žurnalistiky: 

Donald Trump ako novozvolený prezident predstúpil tento týždeň pred novinárov a svojim šarmom nešetril. Na konferencii, ktorú viedol, nedovolil novinárovi z portálu BuzzFeed položiť otázku a redakciu nazval "rúcajúcou sa kopou odpadkov". BuzzFeed je najnovšie podľa Trumpa tvorcom falošných správ rovnako ako prestížna CNN.

Portál reagoval okamžite. Novinári pracujúci v médiu vytvorili kolekciu, kde sa hrdo hlásia ku kope odpadkov. 

*Vizuál pre protislovenské prostitútky by sa nenašiel?

A to je, milí priatelia, na tento týždeň všetko. Vidíme sa opäť o sedem dní!

A nezabudnite dovtedy poslať fotku Borisovi! #politickýmarketing2.0. 

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-23 07:00:37 - Feat.: - Title: Moderátorka v rozhovore s Trumpom chybne oznámila odchod ministra 04 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 05 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:20