StoryEditor

Horná Dolná expanduje do Maďarska. Takto budú vyzerať Brmbalík, štamgasti či starosta v maďarskej verzii

18.01.2017, 14:21
Autor:
hrnhrn
Najúspešnejší slovenský komediálny seriál kúpila stanica RTL Klub. Bude sa volať A mi kis faluk (Naša malá dedinka).

Úspech pôvodného seriálu televízie Markíza Horná Dolná už prerástol hranice Slovenska. Čoskoro sa totiž na bláznivých príbehoch z rázovitej dedinky budú zabávať aj diváci v Maďarsku. Stanica RTL Klub sa rozhodla nakrútiť vlastnú verziu, ktorá bude mať premiéru 2. februára. Informovala o tom televízia Markíza na svojom webe.

Maďarská adaptácia sa vyrába na základe licencie. Ide o štandardný model, kedy nová verzia vzniká na základe tzv. biblie a adaptácie pôvodných scenárov pri zohľadnení miestnych špecifík. Projekt dostal názov A mi kis faluk (Naša malá dedinka).

V seriáli zostanú všetky známe postavičky - Ďuro Brmbalík, Erika, krčmárka Tereza, Lacko, štamgasti, farár či doktor. Stvárnia ich známi maďarskí herci na čele s Imre Csujom, ktorý stvárni starostu dedinky Pajkaszeg.

Starosta maďarskej Hornej Dolnej (Imre Csuja) v opatere doktora (Gábor Reviczky): TV Markíza

​Ďuro Brmbalík nemá Rapidečku, ale meno Ďuro mu zostalo. Toto je Guyri: RTL Klub

Štamgasti z Pajkaszegu: RTL Klub

​Komediálny seriál z prostredia slovenskej dediny vysiela televízia Markíza od 6. januára 2015. Fenomén Horná Dolná spôsobil od uvedenia na obrazovky doslova divácky ošiaľ.

Seriál priniesol popularitu aj dovtedy pomerne neznámym hercom - Dano Heriban získal v diváckej ankete Osobnosť televíznej obrazovky titul roka medzi hercami, Zuzana Šebová medzi herečkami a  Michal Kubovčík bol ocenený špeciálnou cenou týždenníka Život.

Ústredná pieseň k seriálu pochádza od Marcela Buntaja a Petra Hrivňáka alias „Kuka“, ktorý ju nahral v inštrumentálnom sprievode svojej kapely Horkýže Slíže.

Najúspešnejší pôvodný seriál posledných rokov sa na obrazovkách televízie Markíza stal v oboch hlavných cieľových skupinách divákov nielen suverénne najsledovanejším programom dňa, ale aj celej televíznej sezóny. V rámci domácich seriálových počinov bol vyhodnotený za jeden z historicky najsledovanejších seriálov v ére Slovenskej republiky.

01 - Modified: 2017-05-16 11:17:52 - Feat.: - Title: Horná Dolná nateraz skončila. Vráti sa opäť na na jeseň 02 - Modified: 2017-04-17 13:24:08 - Feat.: - Title: Horná Dolná sa vrátila. Vysoko tromfla Inkognito 03 - Modified: 2017-02-24 14:54:48 - Feat.: - Title: Horná Dolná sa vracia na obrazovky. Nové časti nahradia Divoký Zapadákov 04 - Modified: 2017-02-24 16:34:19 - Feat.: - Title: Horná Dolná mieri do Poľska: Pozrite si ukážku Górki Dolnej, simultánny dabing stojí za to 05 - Modified: 2016-09-30 06:29:29 - Feat.: - Title: Nová kriminálka televízie JOJ Za sklom zdolala Hornú Dolnú. V stredu večer si ju pozrelo najviac divákov
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 22:33