HBO Europe
StoryEditor

Jan Hřebejk nakrúca druhú sériu seriálu Až po uši. Na obrazovky sa vrátia Aňa Geislerová, Jiří Havelka či Anna Polívková

24.01.2017, 09:30
Autor:
hrnhrn
Po seriáloch Mamon či Pustina je Až po uši ďalším projektom produkcie HBO Europe.

Spoločnosť HBO Europe práve vstúpila do produkcie druhej série romantickej komédie Až po uši. Réžiu seriálu má pod palcom opäť Jan Hřebejk spolu s kameramanom Asenom Šopovom, ktorí spolupracovali aj v prvej sérii. Celkovo je naplánovaných 57 filmovacích dní. Príbeh sa odohráva prevažne v Prahe a v Krkonošiach. 

V druhej sérii seriálu sa vrátia obľúbené postavy: Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Jana Kolesárová, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Lenka Krobotová a Hynek Čermák. Okrem nich v seriáli účinkujú Stanislav Majer, František Němec, Zuzana Šulajová alebo Taťjana Medvecká.

V prvej sérii seriálu, ktorá pozostávala z trinástich dielov, sa hlavné postavy zaplietli do milostných homosexuálnych i heterosexuálnych vzťahov. Hřebejkov seriál začínal tam, kde väčšina seriálov podobného žánru končí. Divákov s nadhľadom a humorom zatiahol do domácností a spální.

Až po uši rozpitvával rôzne romantické vzťahy. Šárka (Aňa Geislerová) bola zamilovaná do Jakuba (Jiří Havelka), v ceste jej však stála Jakubova bývalá priateľka Markéta (Lenka Krobotová). Zuzana (Jitka Čvančarová) mala ťažkosti so záletným manželom Milanom (Hynek Čermák) a sama sa neskôr zaľúbila do masérky Lindy (Jana Kolesárová). Zuzanina kamarátka Ema (Anna Polívková) trpela svojím vzhľadom a ignorovala záujem kolegu Karla (Radek Holub).

V kolorite vnútorných svetov presakovali medzi milostnými romancami na povrch obavy a traumy, pred ktorými hrdinovia seriálu utekali: matka alkoholička, nechcene tehotná priateľka, stratený otec, neverný manžel, samovražda sestry alebo nešťastná láska. Všetka bolesť sa utápala v sexuálnych avantúrach, v alkohole alebo práci. A za instantné riešenie svojich kríz musel samozrejme každý poctivo zaplatiť.

Hudbu k seriálu, včítane hlavnej znelky s názvom „Holka“, zložila Vladivojna La Chia. Ústrednú pieseň naspievala spoločne so spevákom Matějom Ruppertom. Predlohou pre Až po uši bol izraelský seriál Matay Nitnashek.

Druhá séria Až po uši je ďalším projektom originálnej produkcie HBO Europe, ktorá doposiaľ  uviedla dve série seriálu Terapie, oceňovanú historickú minisériu Horiaci ker, napínavý triler Mamon alebo divákmi a kritikmi oceňovanú kriminálnu drámu Pustina.

01 - Modified: 2020-07-10 07:33:17 - Feat.: - Title: HBO mení vedenie v Európe. Nová šéfka sa zameria na posilnenie streamovacích služieb 02 - Modified: 2020-09-28 16:20:55 - Feat.: - Title: HBO Europe zverejňuje prvý trailer k švédskej dráme Medveďovce 03 - Modified: 2020-03-19 09:35:37 - Feat.: - Title: Dokument Colectiv stojí v tejto dobe za zhliadnutie. Odkrýva obrovské podvody v rumunskom zdravotníctve 04 - Modified: 2019-12-06 13:36:42 - Feat.: - Title: HBO pripravuje novú drámu Kamikaze. Vzniká podľa románu Muleum nórskeho autora Erlenda Loeho 05 - Modified: 2019-08-16 14:05:13 - Feat.: - Title: Špinonážna dráma Bez vedomia bude mať medzinárodnú premiéru na filmovom festivale v Toronte
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 23:27