TASR/Branislav Račko
StoryEditor

Web Plusky uverejnil falošnú fotku strelkyne. Neskôr ju stiahol

23.02.2017, 15:02
Autor:
dbsdbs
Chybu urobili aj iné médiá.

Ružomberčanka Adriana M., obvinená z výroby materiálov podnecujúcich k nenávisti a násiliu, na svojom Facebookovom profile používala fotografie z cudzieho internetového profilu. Isabelle Borgesová je z Brazílie a na Instagrame má viac, ako 16 tisíc fanúšikov. Často uverejňuje fotografie na ktorých má v ruke zbrane. Adriana, známa ako Sheila, ich na svojom profile uverejnila hneď niekoľko.  

Jednu z fotografií uverejnili v novinovom článku v denníku Plus 1 deň "Sheila ako Lara Croft", redakcia označila Sheilu pod fotografiami brazílskej strelkyne. "Fotografia Sheily na sociálnej sieti," bol popisok pod článkom píšucom o tom, ako sa mladá Slovenka prezentuje v štýle silnej ženy. Chybu zopakovala aj v článku na webovej stránke pluska.sk. 

"Okamžite, ako sme prišli na chybu, ktorej sa okrem nás dopustili aj iné médiá, sme článok na pluska.sk korigovali. Teraz je pre čitateľa jasné, že nejde o obvinenú Adrianu M. - Sheilu. Fotografiu akčnej hrdinky si dala Sheila na svoj profil, z ktorého sme ju stiahli," odpísala v reakcii na otázku Stratégií Zuzana Chalupová, External and Internal Communication Specialist News and Media Holdingu.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:55