ROMA
StoryEditor

Na Slovensku bude prvé rómske rádio

28.02.2017, 12:18
Autor:
TSTS
Vysielať začne už v máji.

Už v máji tohto roku sa na FM vlnách spustí živé vysielanie prvého rómskeho rádia na Slovensku. Rádio Roma si budú môcť poslucháči naladiť na frekvenciách 99,4 MHz v Banskej Bystrici a 97,2 MHz v Prešove.

Rádio Roma, ktoré funguje pod Občianskym združením INICIATÍVA a vedením Milana Nemčeka, vysiela už 4 roky ako internetové rádio 24 hodín 7 dní v týždni. Jeho playlist tvoria hudobné skvosty z dielne domácej i zahraničnej tanečnej scény s dávkou pravej a nefalšovanej tvorby rómskych muzikantov. Hlavným cieľom projektu bolo od začiatku informovať o rómskej komunite prostredníctvom internetu. Rádio Roma na to okrem svojho rozhlasového vysielania zameriavala aj spravodajské a publicistické články na svojej internetovej stránke www.radioroma.sk.

Rada pre vysielanie a retransmisiu v roku 2016 pridelila Rádiu Roma žiadané frekvencie 99,4 MHz v Banskej Bystrici a 97,2 MHz v Prešove. V rámci celoročných príprav inovovalo svoje logo a internetovú stránku. Zmenami si momentálne prechádza aj doterajší playlist, ktorý sa má zakomponovať do pripravovaného obsahu, aby bol svojim poslucháčom čo najprirodzenejší. Navyše sa dokončujú prípravy vysielacích štúdií v Bratislave, Banskej Bystrici, Prešove a v Prahe. 

Hlavnými moderátormi rádia budú Gerhard „Gerry“ Hadi, ktorý bol donedávna moderátorom a hudobným dramaturgom Rádia Color v Prahe a Martin Kopor, ktorého mnohí poslucháči poznajú ako známeho imitátora  a bývalého moderátora Rádia Regina. Moderátorský i  redaktorský tím budú postupne dopĺňať ďalší výnimoční ľudia.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 00:12