archív TV Nova
StoryEditor

Nova končí. U ktorých poskytovateľov ju už neuvidíte?

28.02.2017, 12:36
Autor:
(pš)(pš)
Ak sa tak nestane, materská firma je pripravená ihneď reagovať. Vrátane podania trestných oznámení.

Skupina Nova v polovici februára informovala o termíne, ku ktorému by malo dôjsť na Slovensku k vypnutiu jej staníc. Termín pripadol na 1. marec. Do piatej hodiny ráno sú všetci šíritelia, ktorí nemajú súhlas od materskej skupiny Nova na šírenie staníc Novy, povinní vypnúť stanice skupiny Nova. Ide o: TV Nova, Nova Cinema, Nova 2 (kedysi SMÍCHOV), Nova Action (kedysi FANDA) a Nova Gold (kedysi TELKA). Nova rozhodnutie ešte skôr oznámila všetkým distribútorom, káblovým, satelitným aj plateným televíziám.

Aktualizované:

Podľa informácií Stratégií, ktoré poskytla skupina Nova, stanice Novy na Slovensku vypli títo šíritelia: Antik Telecom, Orange, Skylink, Slovak Telekom a UPC. Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie (SAKT) odporučila svojim členom, aby stanice skupiny Nova vypli k danému termínu.

V prípade, že by šíritelia, mali problém s vypnutím, skupina Nova je pripravená podniknúť všetky právne kroky na ukončenie nedovoleného šírenia jej staníc. Skupina Nova uzavrela spoluprácu so slovenskou detektívnou a  advokátskou kanceláriou, aby s ich pomocou podnikla všetky kroky proti neoprávnenému šíreniu svojich staníc na Slovensku. V rámci tejto spolupráce prebehne príprava podkladov pre ďalšie prípadné právne kroky vrátane súdnych konaní, vo veci vysielania staníc skupiny Nova na slovenskom území, na ktoré nedala skupina súhlas.

„Máme jasne stanovený proces, ako budeme postupovať proti subjektom, ktoré by v termíne 1. marca 2017 naše stanice neprestali šíriť. Každý sa musí sám za seba rozhodnúť, či bude konať protiprávne, na čo budeme ihneď reagovať. Okamžite po uplynutí najneskoršieho termínu vypnutia podnikneme všetky právne kroky vrátane podania trestných oznámení na štatutárne orgány jednotlivých spoločností. Budeme vymáhať aj náklady na súdne poplatky a náhradu škody,“ hovorí Petr Horák, zástupca riaditeľa sekcie nových médií a diverzifikácie skupiny Nova.

Voľne šírené stanice skupiny sa na Slovensku šírili bez súhlasu skupiny. Z tohto dôvodu dochádza k ich vypnutiu. Skupina Nova ponúka namiesto končiacich staníc televíziu Nova International. Tu si diváci môžu pozrieť podobný program ako ponúka Nova v Českej republike - ide najmä o programy vlastnej produkcie. V ponuke zostávajú pre divákov aj športové stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

01 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 02 - Modified: 2020-07-24 15:31:59 - Feat.: - Title: TV Nova bude mať dvoch generálnych riaditeľov 03 - Modified: 2020-07-24 15:32:33 - Feat.: - Title: Nova oslavuje 25 rokov. Zažila turbulencie aj súdne spory, pozíciu lídra trhu si však udržala 04 - Modified: 2018-03-27 13:51:33 - Feat.: - Title: Deti občas musíte zavrieť. O požiari v Rusku nevhodne vtipkoval moderátor televízie NOVA 05 - Modified: 2018-02-05 08:25:34 - Feat.: - Title: Nový detektívny seriál s Miroslavom Donutilom uvedie Nova International
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:06