StoryEditor

Týždeň v médiách: česko-slovenské prekáračky alebo ako Adela dobyla Českého leva

04.03.2017, 23:56

To bolo povyku začiatkom týždňa! Na Oscaroch omylom vyhlásili za najlepší film iný film. Je zaujímavé, že organizátorom trvalo viac ako dve minúty, aby situáciu napravili. Ale to už na pódiu ďakovali tvorcovia La La Landu, keď im  povedali, že vlastne celé je to inak a vyhral vlastne Moonlight. Dve veci potvrdilo tohtoročné odovzdávanie Oscarov: Po prvé, že žiadna senzácia netrvá viac ako tri dni a po druhé: malé písmenká pod čiarou sú mimoriadne dôležité. Ak na ne nevidíte, treba si zobrať okuliare.

Veľká vec sa stala u nás. České komerčné stanice prestali vysielať na Slovensku. Vlastne neprestali, zrušili svojich xy staníc a vymenili ich za jednu, kde divákom ponúkajú zrecyklovaný obsah, za ktorý si niektorí poskytovatelia televíznych služieb vypýtajú vyššie peniaze. Iste, ten kto do toho vidí viac, vie, že to nie je také úplne jednoduché. A časom sa dobrá česká filmová a televízna produkcia tak či tak dostane na Slovensko a myslím, že to bude platiť aj naopak. A divák si k nej cestu nájde, AK BUDE CHCIEŤ.

Ako inak si možno vysvetliť, že Adela Banášová moderovala najprestížnejšie odovzdávanie českých filmových ocenení Český lev? V kontexte českých staníc  len potešilo, že si slovenskí diváci v priamom prenose mohli pozrieť Českého leva. Slovenské nominácie v kombinácii so slovenskou moderátorkou zaujímajú vždy. A táto kombinácia nenechala chladným ani ohlasy na Facebooku. Niektorí v tom mali úplne jasný názor.

Facebook

​A boli aj takí, ktorým sa zdal večer nudný, pretože 90 percent cien zobral Masaryk. Presne ten Masaryk, ktorého producentom bol presne ten SLOVÁK Rudolf Biermann. Len aby sme nezabudli na slovensko-české prekáračky, ktoré dnes asi musia byť. Ale Adela bola vážne skvelá.

Mimochodom Adela Banášová. Český lev bol jednou z mála akcií, kde médiá k jej menu nedopĺňali Viktora Vinczeho. Zasa aj Viktor si sám, iba ako Viktor Vincze, tento týždeň užil pozornosť médií. Najskôr sme sa dočítali, že bude moderovať reláciu Vilomeniny, neskôr sa stal vážnym adeptom na moderátora hlavných správ televízie Markíza. Kedysi sa dbalo, aby moderátor pôsobil dôveryhodne. Dnes je to už asi všetko jedno! Moderátor spravodajstva či moderátor Vilomenín!

Ale zasa zmenila sa doba aj v prípade odpovedí respondentov. Úžasný rozhovor predviedol s novinárom minister Plavčan. Slušne a s úsmevom odpovedal na každú otázku ďakujem za otázku, ďakujem pekne za vašu otázku, ďakujem za otázku a prepáčte dovidenia!  Všetko sme pochopili!

​Premiéru mal tento týždeň aj film Márie Čengel Solčanskej - Únos. Téma odvlečenia prezidentovho syna opäť rozvírila hladinu - v médiách, na sociálnych sieťach. A zjavne bude rezonovať dlhšie. A nenechala chladným ani Roberta Fica, ktorý nakrútil svoj ďalší tématický videoblog. Nevedno prečo, tentoraz "ida cestou" vezúci sa v aute, v bielej košeli hovorí o tom, že Mečiarove amnestie vždy považoval za morálny suterén, ale... to ďalšie už patrí kolegom z mienkotvorných denníkov.

Nie každého trápi zrušenie amnestií. Niekto žije vo vlastnom svete. Ako inak si vysvetliť post Renáty Zmajkovičovej?  Kedysi platilo, že papier znesie všetko. Tak v tejto dobe asi platí, že Facebook znesie všetko. To fakt? To už naozaj musí byť na tento týždeň všetko!

Renáta Zmajkovičová: Pomaly končí čas fašiangov, zábavy, čas karnevalov a kiežby aj čas masiek...

Facebook

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 19:00