StoryEditor

Týždeň v médiách: Kandidát Kramár, pár konšpirácií a CukyLuky, s ktorým si môžete vytrieť

26.03.2017, 09:07
Bol to znova hutný týždeň. Maroš Kramár priniesol Únos do parlamentu, premiér si znova vyšliapol na Václava Miku a po šiestich rokoch sa na obraz vrátila Sedmička.

Únos premietali v parlamente. Opoziční poslanci zorganizovali v kinosále Národnej rady popri premietaní najúspešnejšieho kriminálneho thrilleru založeného na skutočných udalostiach aj celebritnú tlačovku, či čo. Herec Maroš Kramár na nej naložil politikom takú reč, že keby z neho bol v najbližších prezidentských voľbách Kandidát, Andrej Kiska sa ani nemusí znova pokúšať úrad obhajovať.  

​Ďalšiu dávku útokov na Václava Miku vyslal zo svojho verbálneho samopalu premiér Fico. Tohtotýždňovú kvótu splnil na tlačovke s vládnym kolegom Pellegrinim, prítomným kamerám, diktafónom a zastrúhaným ceruzkám odkázal, že RTVS teda vôbec nie je verejnoprávna, Riaditeľ Mika totiž viac rieši svoje PR, ako funkciu, ktorá médiu zo zákona vyplýva. Lepšie promo novej Facebookovej stránke pána Miku ani nemohol urobiť.  Má krátko po spustení už takmer 3 000 fanúšikov. 

Keď sme už na Úrade vlády, pýta sa spomenúť Guerilla marketingovú aktivitu Zľavomatu. Kupón na sťahovanie z luxusných priestorov. Zrejme s ním ale neuspeli, premiér Fico v sobotných Dialógoch povedal, že má od zmeny trvalého pobytu ešte ďaleko. Ponuka na Zľavomate navyše zjavne neoslovila. Dnes už nie je kupón aktívny a zľavový server eviduje 0 zákazníkov, ktorí by si ho kúpili. Sťahovanie bude teda musieť prebehnúť bez zľavy. 

Zlavomat.sk

Relácia Sedem sa po šiestich rokoch vrátila na obrazovky televízie JOJ. Písal som o tom v piatok, páčilo sa mi. Síce má zostava glosátorov priemerne 70 rokov a dohromady skoro 350, na humore, pohotovosti a vtipe im vek skôr pridal ako by mal uberať. 

​O tom, že niektoré veci sa asi nikdy nezmenia svedčia dva mikropríbehy s mediálnym ohlasom. Marian Kotleba si na charitatívne šeky zvolil známe nacistické číslovky a potom sa médiám ďakoval, ako málo im stačilo aby aktivitu spropagovali. Prečo si minister vnútra rýpol do novinárov, že Kotlebovi sadli na lep, nepoviem pochopiť. Politický marketing odtiaľ - potiaľ, za toto by ho mali posadiť do basy. 

​Štefan Harabin sa posťažoval, že ho Markíza nepozvala do diskusie o amnestiách. Pán Harabin sa ale nemá čo ponosovať, Markíza ignorovala aj oveľa slávnejších Youtuberov. Pozvánku nedostal ani Gogoman. 

Keď sme už pri konšpirátoroch. Hrozná ľudská tragédia ovládla mediálnu sobotu. František Gaulieder, niekdajší známy poslanec HZDS, skončil pod kolesami vlaku. Konšpiračné úvahy sa vyrojili krížom krážom necelé tri sekundy po tom, čo agentúry správu vydali. Chýba už len Anketa: "Veríte, že to bola samovražda?". Myslím, že sa jej na jednom z bulvárnejších webov čoskoro dočkáme. 

Filmom sme začali, filmom aj skončíme. Filmový marketing sa nezastaví pred nikým a pred ničím, presvedčili o tom najnovšie marketéri nového filmu "Kaky a Laky". Ehm, Cuky a Luky. Peter Konečný z Kinema.sk si pri bežnom nákupe všimol, že pripravili na podporu kinohitu exkluzívnu obrandovanú sériu toaletného papiera. To keby ste si s ním chceli - ako sa hovorí - vytrieť zadok. 

Facebook.com

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 23:41