archív
StoryEditor

Týždeň v médiách: TO video či tweety, ktoré zlikvidovali veľvyslanca. Apropo podpíše TASR zmluvu s Rádiom Jerevan?

02.04.2017, 08:20
Sociálne siete dostali uplynulý týždeň zabrať.

Zvykajme si. Verejná debata na akúkoľvek politickú či spoločenskú tému sa presunula do onlinu a na sociálne siete. Dôkazom toho bol napríklad aj uplynulý  týždeň. Slovenský internet vyprodukoval raz a opäť niekoľko zaujímavých tém. Sociálne siete ich len dotvorili. Človek už ani nevie, či sa má  smiať alebo plakať. Každému podľa vlastného gusta.

Top udalosťou na sociálnych sieťach bolo TO video.TO video slovenských umelcov, ktorí v čudne vyskladanom castingu prespievali pre televíziu Markíza a jej Chart show hit - We are the world.  Myšlienka to zas nebola taká nová - ešte v osemdesiatych rokoch vznikla napríklad táto nahrávka v štýle "all the stars".

Novodobá slovenská mutácia We are the world nabrala v priebehu niekoľkých hodín na neskutočnej intenzite. Slovenský národ je kreatívny, obzvlášť ak sa môže vyjadriť k niečomu, čo sa  i len trochu nepodarilo. Škoda, že ten nadhľad nemajú ani zúčastnení interpreti. Niektorí sa dokonca vyjadrili, že sa za video hanbia. Ako napísal kolega, niekedy aj tí, čo si robia srandu z ostatných, by mali zniesť kritiku na svoju zo seba. Howgh!

A ponúkame vám aj iné video, ktoré sa objavilo tento týždeň na slovenskom internete a tiež vzniklo "pre dobrú vec". Nemalo síce takú virálnu silu, ale taká menšia "sila" to naozaj bola. Internet znesie toho veľa.

Pripusťme, že ironický komentár Havrana pre Bratislava - Mesto bez miery je možno trochu vtipné. Vtipná však určite nebola správa o tom, že TASR podpísala zmluvu s ruskou provládnou agentúrou Sputnik. "TASR spolupracuje s mnohými väčšími, či menšími agentúrami na celom svete. Spolupráca prebieha obyčajne pri výmene obsahu v anglickom jazyku, TASR má stále záujem rozširovať portfólio svojich zdrojov", znelo stanovisko TASR k tejto spolupráci. TASR sa tiež nechalo počuť, že so žiadosťou o spoluprácu oslovila TASR zmluvná strana. Na základe zmluvy nevyplývajú ani jednej zo zmluvných strán žiadne finančné ani nefinančné plnenia. Super. Na budúce keď osloví TASR Rádio Jerevan, tak spolupráca bude na základe spomínaných kritérií istá. Avšak Sputnik aj vďaka rezonancii na sociálnych sieťach v TASR nemal dlhú budúcnosť. Od zmluvy TASR nakoniec odstúpila.

Kým na Slovensku pod nátlakom názorov na sociálnych sieťach odstúpila TASR od zmluvy, v Česku majú sociálne siete tvrdší dopad. České ministerstvo zahraničných vecí odvolalo zo Švajčiarska  českého veľvyslanca Karla Borůvku.  Dôvodom boli príspevky jeho manželky Aleny Borůvkovej na Twittri, v ktorých pravidelne urážala napríklad aj ministra zahraničných vecí Lubomíra Zaorálka. A čo je zaujímavé, Borůvková takýchto tweetov dokázala vyprodukovať denne aj sto.

A to je už na pováženie. Mimochodom, koľko času strávite postovaním vy? A viete, či vás nesleduje zamestnávateľ?

 

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 07:47