StoryEditor

Youtuberi boli na tajnej premiére hororu Raw. Nie všetci vydržali do konca, Sajfa odišiel v polovici

04.04.2017, 18:16
Autor:
hrnhrn
Kino Film Europe prináša v rámci minifestivalu Weird Europe tak trochu iné filmové zážitky.

Tak trochu iné filmové zážitky prináša Kino Film Europe v rámci minifestivalu Weird Europe / Divná Európa. Diváci uvidia film Raw - art house horor o vegetariánke, ktorú spolužiaci donútia zjesť mäso – po prvýkrát v živote, a navyše surové. Táto skúsenosť v nej prebudí spiace monštrum. O filme sa píše v magazíne Screen International, že je  „...divoko výstredný a plný momentov, ktoré inde len tak ľahko neuvidíte...“.

Na tajnú predpremiéru hororu boli pozvaní slovenskí youtuberi a influenceri, medzi pozvanými nechýbal ani moderátor Sajfa. Ten zvládol len prvú polovicu filmu. Vo filme si totiž sestra hlavnej hrdinky nešťastnou náhodou odreže prst. Hlavná hrdinka ho zoberie a začne cmúľať...

Na otázku, ako sa páčil horor pozvaným youtuberom a freelancerom, odpovedal Selassie: "Bolo tam zbytočne veľa zadkov, pŕs." Pre Fifqoa to bola "pohodička", Edyn ocenil, že film bol "super natočený a extrémne divný", Asimister vraj zaspával. Ako občerstvenie po filme sa podávali kanapky v tvare odrezaného prstu.

V rámci minifestivalu budú mať diváci možnosť vidieť aj film talianskeho režiséra Paola Sorrentina  Rodinný priateľ o bohatom starcovi, ktorý požičiava peniaze nešťastníkom a potom ich kruto vymáha s vysokými úrokmi.

Ďalšou snímkou bude drsný príbeh, v ktorom neodznie jediné slovo. Ukrajinský režisér Myroslav Slabošpyckyj totiž nakrútil sugestívny film Kmeň v internátnej škole pre hluchonemých.

V prehliadke nebude chýbať ani dokument režiséra Ulricha Seidla o podzemí rakúskej duše V pivnici a experimentálny film zložený z desiatich hypnotizujúcich záberov maďarského filmového mága Benedeka Fliegaufa Mliečna dráha

Weird Europe / Divná Európa je prehliadkou bizarných artových filmov od tvorcov, ktorí zobrazujú to, na čo si ich kolegovia netrúfajú. Všetky filmy sú provokujúce a šokujúce, späté s pocitom krízy identity. Tvorcom týchto filmov nie je nič sväté a bezostyšne prekračujú všetky tabu. Ich snímky sú síce divné, ale zároveň nestrácajú vysoké ambície - sú uvádzané na rôznych festivaloch a mnohé z nich aj oceňované. Kino Film Europe ho uvedie od 6. - 12. apríla.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:20