StoryEditor

Kryjete Kisku, mňa by ste popravili v priamom prenose. Fico útočil na médiá priamo v parlamente

06.04.2017, 15:56
Autor:
lmlm
Fico pred poslancami v pléne vyhlásil, že podľa neho je situácia v slovenských médiách neuveriteľne pokrivená.

Premiér Robert Fico pokračuje v kritike médií. Dnes si na svoj slovný útok vybral Hodinu otázok priamo v parlamente. Rozohnila ho otázka od poslanca SaS Ondreja Dostála, či si nemyslí, že šliape po princípoch nezávislosti.

​Fico pred poslancami v pléne vyhlásil, že podľa neho je situácia v slovenských médiách neuveriteľne pokrivená.

Dokonca si dovolím konštatovanie, že pokiaľ ide o mediálnu oblasť, je natoľko pokrivená, že znemožnuje demokratickú politickú súťaž. Všetko, čo robíme pozitívne je zatajované, a absolútne sa o tom neposkytujú žiadne informácie. Akonáhle sa stane hocjaká malá drobnosť tak sa z toho robia obrovské škandály," kritizoval Fico.

​​Premiér obhajoval ministra Lajčáka v súvislosti so škandálom okolo predsedníctva, pozornosť opäť obrátil na prezidenta Andreja Kisku.

"Takmer ste ho odvolávali a urobili ste aféru v súvislosti s tým, ako MZV organizovalo predsedníctvo. Ale to, že pán prezident prelietal milión eur, že lieta z Popradu do Košíc vám neprekáža. Viete si to predstaviť? Lietadlo letí z Bratislavy prázdne do Popradu, tam si pán prezident nastúpi do lietadla a preskočí si do Košíc napríklad na tenisový turnaj. Potom sa vráti naspäť do Popradu 100 kilometrov vo vzduchu a potom lietadlo letí prázdne späť do Bratislavy," pokračoval premiér v kritike. Fico obvinil všetký médiá, že kryjú prezidenta. To je úplne normálne, lebo on je 24 hodín prezidentom. A ja som predsedom vlády 12 hodín denne, alebo 24 hodín denne? Musíme vrátiť mediálny priestor do objektívneho prostredia," posťažoval si Fico.

Prezident Kiska v tom čase oznámil, že na piatkovú pracovnú cestu do Kežmarku pôjde autom. "Sľúbil som, že obmedzím lietanie vládnou letkou a to aj splním," vyhlásil prezident.

Fico sa na záver vrátil aj k šéfovi hnutia Borisovi Kollárovi. Premiér v pléne vyhlásil, že ho uráža, že je v parlamente poslanec, ktorý sa preukázateľne fotil s mafiánmi a obchodoval s drogami.

"A ktorý chcel vyšukať 15-ročné dievča. Mňa to uráža. A toto  sú médiá, ktoré to pokrývajú. Keby to urobil ktorýkoľvek z našich ľudí, tak ho popravíte v priamom prenose."

Fico rovnako v pondelok na HNClube kritizoval aj verejnoprávnu RTVS. Zopakoval, že bude žiadať o výmenu na čele RTVS.

"Ja ako predseda politickej strany smer budem dávať jasné pokyny poslancom Národnej rady aby došlo k zmene na čele RTVS. Jedna vec je zdvíhanie sledovanosti, to je samozrejme chvályhodné, ale ja si myslím, že verejnoprávna televízia by si mala predovšetkým strážiť verejnoprávnosť a nie sledovanos," hovorí Fico. 

01 - Modified: 2021-06-25 17:06:16 - Feat.: - Title: Adam Valček odchádza zo SME. Ako bloger bude zarábať z príspevkov čitateľov 02 - Modified: 2021-01-02 20:18:02 - Feat.: - Title: Američan vzdal otázku za pol milióna dolárov. Nedokázal si poradiť s českým slovom 03 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 04 - Modified: 2019-03-26 14:27:04 - Feat.: - Title: Prelomový zákon vyjde technologických gigantov draho, Google a Facebook budú platiť médiám 05 - Modified: 2019-02-19 14:37:51 - Feat.: - Title: Fico útočil na novinárov: Som presvedčený, že veľká časť z vás škodí tejto krajine
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 19:37