StoryEditor

Týždeň v médiách: Rostáš na koni a bizarný spôsob, ako sa chceme prepočítať k dôvere

23.04.2017, 10:00
Kto viac napočíta, kto poskladá bizarnejší panel a manželská hádka operátorov s JOJkou. Hlavné témy Týždňa v médiách.

Všetci to vieme, niektorí možno len tušíme. Tradičné mienkutvorné médiá sú, ako sa ľudovo hovorí, v problémoch. Ľud im neverí, nenechá si len tak mírnix dírnix tvoriť mienku prečítaním voľajakých článkov v novinách. Prípadne televíznou reportážou. Je to už také zlé, že tradičné médiá musia spočítavať účastníkov protikorupčného pochodu.

Ideálne po jednom, v živom vysielaní na Facebooku. Alebo nejak podobne. Najväčšou udalosťou týždňa nebol fakt, že protestanti dokázali konečne zaplniť aspoň jedno väčšie námestie v Bratislave a vygenerovať kvantum fotiek snajperov zo strechy obchodného domu Dunaj. Udalosťou bolo, kto presnejšie odhadol ich počet a potom si svoj odhad dokázal spočítaním hlavičiek na zväčšenej fotografii. Ou maj Gád, ako hlboko sme klesli. 

Dôvera v mienkotvorné spravodajstvo sa evidentne musí budovať od začiatku. Počítaním do šesť až desať tisíc. Len či to je ten najlepší spôsob...

Svojou kvapkou jedu do mediálneho akvária sa chystá prispieť slávna FMK UCM v Trnave. Škola, ktorá každý rok produkuje kvantá renomovaných novinárov organizuje vedeckú konferenciu Budúcnosť médií v Smolenickom zámku. Že wow.

Do programu „sa im nahlásil“ istý E.T. Rostáš. Keďže pani dekanke ani nenapadne nechať sa zväzovať mainstreamom, promptne zaradili do programu Zem aj vek. Šéfredaktor konšpiračného časopisu vystúpi s prednáškou Doubleworld hneď po Lukášovi Dikovi, šéfredaktorovi spravodajstva RTVS. Asi aby kontrast dvoch mentálnych svetov vynikol čo najviac.

https://www.facebook.com/KonferencieFmk/

​Pán E.T. má byť aj účastníkom panelovej diskusie spolu s Petrom Bielikom, šéfredaktormi spravodajstva TV Markíza a RTVS a Nového času. Denník SME svoju účasť po uverejnení programu promptne odverejnil. Pardón, zrušil. Aj tak dúfam, že ju FMC UCM bude vysielať naživo na TA3. Cyril aj Metod sa budú v hrobe obracať, tipujem.

Hovorí sa, že pán E.T. pricvála na zámok na svojom koni a na konferencii vystúpi v plavkách od Borata. Odprezentuje tak škodlivý vplyv chemtrails a očkovania na súčasný stav alternatívnych kopšpiračných médií. Nie je to pravda, ale mohla by byť. Na overenie sme nemali čas, ani peniaze. 

Ďalšie udalosti v skratke

  • Už dlho tvrdím, že jedinú televíznu hodnotu majú športové prenosy

  • Pozrite sa, aké rekordy polámal hokej osemnásťročných na Dvojke

  • Pri tejto príležitosti chcem pochváliť trpezlivosť správcov facebooku Šport na RTVS

  • Športoví fanúšikovia sú často horší, ako platení trollovia, nielen keď musí televízia šachovať s priamymi prenosmi

  • Riaditeľ Mika slušne odpísal sťažujúcemu sa Mariánovi Kotlebovi

  • Len či v zelenom kráľovstve vedia čítať aj čo je napísané medzi riadkami

  • Bol to výnimočný týždeň

  • Premiér Fico ani raz nezaútočil na riaditeľa RTVS 

  • Môže to byť len ticho pred búrkou, neviem

  • Ako keby sme mali ozbrojených konfliktov málo, prebieha vojna operátorov s JOJkou

  • Vyhrážajú sa navzájom ako manželia počas hádky

  • Ako keby sme nevedeli, že sa nakoniec udobria

  • Otázne je len, koľko bude koho stáť to mačiatko, na ktorom sa dohodnú
01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:17