StoryEditor

RTVS prináša novú reláciu Silná zostava. V úlohe moderátorky sa predstaví reportérka Oľga Baková

19.05.2017, 14:33
Autor:
TSTS
V panelovej diskusii bude päť žien debatovať o aktuálnych témach, ktoré hýbu Slovenskom.

Už v pondelok 22. mája RTVS prinesie novú reláciu Silná zostava, v úlohe moderátorky sa po prvýkrát predstaví známa reportérka RTVS Oľga Baková. Silná zostava bude panelovou diskusiou piatich žien o aktuálnych témach, ktoré hýbu Slovenskom. Hlavnými protagonistkami relácie budú moderátorka Oľga Baková a štyri panelistky, expertky v danej profesii, znalkyne spoločnosti z humanitného odboru, komentátorky, blogerky, zástupkyne rôznych vekových skupín či stand up komičky.

Nepôjde o ženskú lifestylovú reláciu, ani o expertnú, či postojovú diskusnú reláciu vedenú v konfrontačnom tóne - diskusia sa bude opierať o  aktuálne zistenia a informácie, rovnako o skúsenosti protagonistiek a príbehy, informačný a aktuálny aspekt diskusného formátu je doplnený autenticitou a neformálnym prístupom panelistiek k diskusii. Ambíciou Silnej zostavy je vďaka širokému tematickému záberu osloviť široké spektrum divákov.

RTVS

„Silnú zostavu tvoria vzdelané, vtipné a inteligentné ženy, ktoré majú čo povedať.  Sú to na jednej strane odborníčky, no témy, ktorým sa v Silnej zostave budeme venovať, sa ich ako obyvateliek tejto krajiny tiež bytostne dotýkajú. Naše panelistky vedia svoj názor vyargumentovať a neboja sa ho verejne povedať “ hovorí moderátorka Silnej zostavy Oľga Baková. „V diskusii sa nebudeme zaoberať tradičnými ženskými témami, ale témami, ktoré sa týkajú nás všetkých. V prvých vydaniach budeme napríklad diskutovať o probléme odchodu mladých ľudí zo Slovenska, téme nenávisti na internete alebo v spoločnosti, s ktorou sa denno-denne stretávame, či téme školstva,“ dodáva O. Baková.

Podľa nej Silná zostava nemá ambíciu meniť Slovensko, no verí, že aj vďaka relácii sa podarí prispieť k celospoločenskej diskusii. „Keď diváci uvidia úprimnú diskusiu, v ktorej ľudia spoločne na niečo prichádzajú, možno sami prehodnotia prístup k danému problému,“ konštatuje O. Baková.

Diskusné bloky budú vzájomne oddelené krátkymi videami s komentovanými infografikami, rozhovormi s expertmi na dané témy či anketami. Silná zostava sa vyvíjala v interných kapacitách Odboru výskumu programu a vývoja formátov RTVS v spolupráci s kreatívnym producentom Tomášom Kaminským, režisérkou formátu je Andrea Horečná a dramaturgiu má na starosti Ľubica Stanek. 

Oľga Baková s režisérkou Andreou Horečnou a dramaturgičkou relácie Ľubicou Stanek. Foto

​Na obrazovke Dvojky sa Silná zostava po prvýkrát objaví  v pondelok o 20:10. Témou premiérovej časti bude emigrácia mladých ako problém Slovenska, spoločne s Oľgou Bakovou budú diskutovať sociologička Sylvia Porubänová, blogerka Ľudmila Kolesárová, expertka na hľadanie talentov Zuzana Šottová a herečka Kristína Farkašová.

RTVS

01 - Modified: 2017-05-19 13:03:40 - Feat.: 0 - Title: RTVS predstavuje: Nový denný regionálny magazín Ahoj Slovensko
01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:16