FB/Tibor Eliot Rostas
StoryEditor

T.E. Rostás sa chystá do Ruska. Na všeslovanskom zjazde navrhne slovanský mediálny dom

24.05.2017, 10:09
Autor:
dbsdbs
Na webe časopisu Zem a Vek ohlásil cestu na Všeslovanský zjazd Moskva - Petrohrad 2017, kde navrhne vytvorenie slovanského mediálneho domu.

Tibor Eliot Rostas sa chystá do Ruska. Na webe časopisu Zem a Vek ohlásil cestu na Všeslovanský zjazd Moskva - Petrohrad 2017, kde navrhne vytvorenie slovanského mediálneho domu.

"V dňoch 26.mája - 2.júna 2017 sa uskutoční jubilejný Všeslovanský zjazd venovaný 150. výročiu prvého Moskovského slovanského zjazdu v roku 1867, na ktorom boli predstavitelia delegácií slovanských národov, ruská vláda a cárska rodina na čele s Alexandrom II.Úplne prvý všeslovanský snem sa odohral v Prahe v júni 1848 a jeho spoluorganizátorom bol Ľudovít Štúr, ktorý už na jeseň 1848 stál na čele slovenského povstania. Hlavné plenárne zasadnutie bude tento rok v Ruskej štátnej bibliotéke v Moskve, kde bude približne 200 delegátov diskutovať na témy všeslovanskej vzájomnosti. Snem pokračuje v práci na parníku Princezná Anastázia smerujúcom až do Petrohradu," píše sa v článku na ZemaVek.sk

Šéfredaktor konšpiračného magazínu píše, že sa chystá "apelovať na intenzívne spájanie podpory pre vybudovanie silného mediálneho domu Slovanov ako odpoveď na absolútne nevyvážený mediálny priestor ovládaný nadnárodným kapitálom, oligarchiou a financiami investovanými do mimovládnych organizácií." Ďalej uvádza, že zámer prezentoval spolu s Dušanom Budzákom už v roku 2015 v Prahe, na ruskom veľvyslanectve v Bratislave ale aj v Moskve na pozvaní žurnalistov a prítomných vysokých štátnych predstaviteľov. 

"Hlavným poslaním mediálneho domu má byť maximálna možná miera vo vytváraní objektívnych a vyvážených podmienok pre distribúciu spravodajských informácií v európskom regióne, ale aj prehlbovanie kultúrnej a ekonomickej spolupráce všetkých slovanských krajín. Našu slovanskú krv a zem, jej kultúru, náboženstvá, jazyky a prírodnú nádheru musíme zachovať aj pre budúce generácie. Slovenskú delegáciu tvoria členovia združenia Slavica, Matice slovenskej, ale aj historik a redaktor Zem&Vek Viktor Timura," upresňuje v článku. 

01 - Modified: 2019-10-20 08:50:31 - Feat.: - Title: Prokurátor podal žalobu na šéfredaktora časopisu Zem a Vek Rostasa
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:14