StoryEditor

Týždeň v médiách: Mikove odmeny alebo Vyďeržaj, pioňer! Ale aj o veľkom spore o prvú dámu u pápeža

28.05.2017, 08:45

Poznáte hru, ktorá sa volá Poľovačka? To je taká slovenská fajn hra, ktorá sa hrá pred voľbami. Kandidát, ktorý kandiduje na nejakú funkciu, je terč a v podstate ho ostreľuje každý, kto uzná za vhodné. Veľká zábava je to! Nikdy neviete, odkiaľ príde strela.

Už v utorok sa uskutoční vypočutie kandidátov na post generálneho riaditeľa  RTVS. Kandidáti budú prezentovať svoju víziu o tom, ako vidia budúcnosť  verejnoprávnej inštitúcie. Medzi uchádzačmi je aj  súčasný generálny riaditeľ Václav Mika

Práve na jeho adresu sa už niekoľko mesiacov vyjadrujú niektorí politici (Fico, Danko), že RTVS si neplní svoju základnú verejnoprávnu úlohu. Natáča drahé veci, potom zas nenatáča,  moderujú tí, ktorí nemajú, potom zas moderuje jeden všetko, objavujú sa tí istí politici, potom zas neobjavujú, platí veľa, platí veľa iba niekomu a tak dookola.

Je normálne, že kandidát  nemusí byť politicky prijateľný a nemusí byť zvolený do funkcie opäť aj napriek tomu, že odlepil verejnoprávnu inštitúciu od dna. Myslím, to tak už zostane. To, že je neakceptovateľný, predsa pocíti, keď nedostane pri voľbe hlas. Nie, na Slovensku je to tak, že či chce alebo nechce, tak sa tesne pred voľbou stáva súčasťou hry Poľovačka.

Tá sa hrala aj tento týždeň. Ako inak sa dá vysvetliť informácia o odmenách manažmentu RTVS, ktorá sa do médií dostala práve zopár dní pred vypočutím všetkých kandidátov? Nič na ľudí nefunguje lepšie ako tento objav Feničanov. Nijaká iná informácia nie je taká citlivá ako je informácia o plate. TOHO DRUHÉHO. A preto je logické, že táto správa o odmenách zaúčinkovala na ľudí, ktorí dnes už veria aj tomu, že zem je plochá, presne tak ako to očakával ten, kto ju do médií podsunul. "Ja tu sedím za pokladňou celý deň a niekto má teplé miesto v kancelárii a ešte vezme 8000 eur! Ja sa na to môžem vy***ť!

Iste, pre viac ako polovicu Slovenska je toto možno plat na pol roka! Od začiatku bolo jasné, že ich to pobúri.  Inými slovami -  100 percentný zásah v hre Poľovačka. Ale medzi nami, predpokladám, že aj generálny riaditeľ RTVS má nad sebou  kontrolný orgán, ktorý by na toto mal dohliadať. A nie je to prvýkrát, čo by niečo povedzme dodatočne preveril.

Mimochodom Václav Mika si len prednedávnom založil vlastný Facebook účet. Nemal problém zareagovať ani na tieto informácie o odmenách. A vyslúžil si aj zopár dobrých rád.

Správy zo sveta:

Svetové médiá uplynulý týždeň venovali pozornosť Donaldovi Trumpovi. Niežeby to za posledného polroka bolo inak. Tentoraz sa do ich pozornosti dostala  jeho cesta do Izraela, podotýkame, že vždy za výdatnej PODPORY prvej dámy.

Toto video spôsobilo na sociálnych sieťach neuveriteľný virál. Nie menej ako fotografia "čiernych vdov" pri stretnutí s pápežom. Človek nevie, kto je vlastne prvá dáma. Či prvá dáma je manželka Melanie alebo prvá dáma je dcéra Ivanka. A to je asi ten spor, ktorý musela riešiť rodina Trumpova, pred oficiálnou návštevou pápeža. Sa divíte, že obe dámy majú taký výraz? A takýto spor o pozíciu prvej dámy ani fotku, si pápež František naozaj nezaslúži.  Inak na margo čiernych pokrýviek hlavy - to je súčasťou protokolu. Nehľadajte za tým nič iné.

archív

A hitom internetu je aj fotografia prvých dám, ktorá vznikla pri schôdzke prvých dám v Bruseli na summite NATO. Buzz vzbudil belgický architekt Gauthier Destenay, ktorý je manželom luxemburského premiéra Xaviera Bettela. A ako hrdý gay nemohol na fotografii predsa chýbať. Niektoré médiá komentujú to, že stojí za pani Erdoganovou, ktorá z toho veľkú radosť nemá.

archív

A poďme ešte do susedného Česka, kde sa tiež odohrala úplne bizarná situácia. Skupina novinárov a BIELA LIMUZÍNA čakala pred väznicou niekoľko dní, odkiaľ mali pustiť omilosteného vraha Kajínka. Dočkali sa, Kajínek vyšiel v značkovom zelenom tričku, usporiadal pre novinárov malú tlačovku, porozdával autogramy a spustil ošiaľ v médiách. "Zelené tričko" dostalo toľko popularity aké si určite nezaslúži. Za všetko hovorí tweet známeho moderátora Leoša Mareša: "Za deväť mesiacov spolupráce som pre Adidas neurobil takú reklamu, ako urobil Kajínek za deväť minút."

iDNES.cz

​Otázne je, či naozaj žijeme v dobe, kedy je dôležité aké slová povie Kajínek bezprostredne po prepustení, ako to, či udelená milosť nie je napríklad precedensom k niečomu vážnejšiemu?

To je na tento týždeň všetko, a možno pre niekoho až príliš veľa.

 

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:57