StoryEditor

Týždeň v médiách: Maturita kandidátov, najlepší porno marketing a covfefe

04.06.2017, 09:30

Bol to dôležitý týždeň. Tí, ktorí by radi viedli verejnoprávnu inštiúciu museli obnažiť svoje plány pred členmi mediálneho výboru parlamentu a ich ctenými poslaneckými....kolegami. Ako to dopadlo? 

Maturita kandidátov

V historickej budove Národnej rady sa v utorok maturovalo. Osem statočných, ktorí by radi šéfovali RTVS, muselo odprezentovať svoj teleprojekt za pätnásť minút a za dvadsať odpovedať na otázky maturitnej komisie. Na rozdiel od študentov, ktorí v tom čase maturovali po celej krajine, otázky nevedeli vopred.

Štvrťhodina je na seriózne odprezentovanie do hĺbky príliš málo. Pre skúsených manažérov však dosť na prednášku, ktorou povedia čo potrebujú. Bolo prekvapením, koľkí z údajne skúsených manažérov boli prekvapení, že im čas vypršal skôr, ako sa priblížili koncu.

Dvadsať minút na odpovede stačilo takisto. Maturitná komisia sa ale príliš nevyznamenala. Vlastne sa nevyznamenala vôbec. Otázky, ktoré kládla, boli dlhšie ako prednášky. Rekord bol tuším 23 minút pre jedného z adeptov. Rozvláčne súvetia, obsiahle vysvetľovanie vlastných myšlienok, zlá artikulácia a občas až absencia súdnosti, trvalo štyri hodiny kým sa konečne jeden poslanec opýtal niečo k veci. Štyri hodiny!

Verejnoprávna inštitúcia má slúžiť verejnosti a napĺňať jej potreby. Páni poslanci ale pôsobili až príliš často dojmom, ako keby ich zaujímalo iba to, ako bude pod novým šéfom slúžiť politikom. A politike. Zachádzali do nepotrebných podrobností, chceli počuť potvrdenia svojich názorov a prísľuby, ktoré by ich azda motivovali rozhodnúť sa.

Verejnosť potrebuje, aby sa budúci riaditeľ RTVS neroztriasol pred nejakým prepytujem poslancom len preto, že jeho funkcia je od jeho hlasu žiaľ závislá. Nech sa aspoň nepomýlia vo výbere, keď už sa tomu príliš nerozumejú. Komentoval som to hneď za horúca na kameru. 

​Zmeňme tému. Pornhub má určite najlepší marketing spomedzi všetkých stránok pre dospelých. Vedel som, že sa vám taká zmena bude páčiť. Najnovšie zavesili na svoju stránku dokument o ruskom politikovi, ktorý z Youtube stiahli po približne 22 miliónoch videní. Film pojednáva o korupcii v najvyšších ruských kruhoch, inými slovami o tom, ako nakladajú ruskí politici so svojim národom. Zozadu a bez lásky. 

Pornhub oslávil nedávno desať rokov. Ak ste vy už oslávili osemnásť a nehanbíte sa, kliknite si na zaujímavú infografiku s dátami, odkiaľ kam sa za ten čas posunuli chúťky návštevníkov a konzumentov šteklivého obsahu. Čakáme vás späť o necelých desať minút. Možno dovtedy stihnú znova spočítať, ako klesol objem prepozeraného obsahu počas finálového zápasu Ligy majstrov. 

Pornhub.com/insights

V skratke

Bolo že to zasa humbuku okolo jedného Trumpovho tweetu

#Covfefe sa ale nedožije ani pätnástich minút slávy ako pred časom Pokemoni

Skôr pätnástich sekúnd

Komici v Amerike to majú ťažké

Vytasia fotku s odrezanou hlavou prezidenta a hneď ich odvšadiaľ vyhadzujú

​To by sa na Slovensku stať nemohlo 

Čo sa ale na Slovensku stať môže je zaujímavý kariérny posun z médií

Zo stoličky generálneho riaditeľa Funrádia do ľadovo horúceho kresla generálneho manažera hokejového Slovana 

Ktoré sexistické reklamy sa vám najviac páčili?

​Dokedy nás budú oslovovať z celebritného záhrobia Barbora Haščáková a Zuzana Belohorcová?

Znova vyskakujú zo stránok spravodajských webov ľahšieho charakteru

Don´t cry for me Slovakia si ale pozrite, ak ste ešte dnes neplakali od smiechu

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 23:44