archív
StoryEditor

Týždeň v médiách: Patrí Mečiar na televízne obrazovky? Aj o Kaliňákovi, ktorý neklamal

11.06.2017, 08:56

Nič nespôsobilo na mediálnej scéne toľko rozruchu uplynulý týždeň ako to, že Vladimír Mečiar príde naživo diskutovať do RTVS. Bývalý premiér vystúpil v relácii Sobotné dialógy, ktorú moderoval Braňo Dobšinský a okrem rozhlasu ste si mohli rozhovor pozrieť v rovnakom čase aj na Jednotke.

To, že sa Braňo Dobšinský na reláciu pripraví zodpovedne, o tom nebolo pochýb. V súčasnosti je to jeden z našich najlepších politických moderátorov. I keď ako sme párkrát počas sobotnej relácie počuli - NEPOUČITEĽNÝCH moderátorov. A tento "nepoučiteľný" moderátor sa v diskusii stretol s Vladimírom Mečiarom na tému "jeho" amnestií. Ten, kto sem-tam počúva Sobotné dialógy s Braňom Dobšinský vie, že Dobšinský je naozaj "nepoučiteľný" v tom, že očakáva odpoveď na položenú otázku. Dobšinský sa správa v tomto relatívne konzistentne. Ak nedostane odpoveď, otázku opakuje dookola systémom gramofónovej platne. V rovnakej hlasovej hladine, bez zmeny výšky, pýta so to isté. Otázku kladie intenzívne najmä vtedy, ak respondent odpovedá na inú tému. Normálne to vyzerá tak, že mu skočí do reči. Platí tu taká priama úmera. Čím častejšie respondent hovorí z cesty, tým viac Braňo Dobšinský skáče do reči.
Tým nehovoríme, že Braňo Dobšinský je drzý. Dôrazne sa dožaduje odpovede. Lebo potom by to ako vyzeralo? Moderátor by kládol odpovede a respondent by si hovoril čo chcel?

A to je presne to, čo Mečiara vykoľajilo. De facto to bola štandardná situácia - keď Mečiar musel odpovedať na otázky a nemohol ísť cestou vlastnej tvorby. Preto ten krik, dýchavičnosť, červený zápal, osočovanie. A zdá sa, že Mečiar, ako sám povedal, sa chystá ešte do iných nezávislých médií, ktoré mu dajú šancu vysvetliť, ako to naozaj bolo. Naozaj ešte Mečiar patrí na televízne obrazovky? V čase keď tu máme Trumpa, Fica, Sulíka či Danka?

Dobšinského rozhovor si pravdepodobne pozrel aj Marcel Merčiak. Ten sa nechal uniesť futbalovou eufóriou, keď mladý Weiss strelil prvý gól v zápase Slovensko - Litva. Merčiak pri pohľade na loptu rútiacu sa do bránky zakričal: "Gól sa stal!" Tí, čo poznajú príbeh o tom ako sa "skutok nestal" v prípade Weissovho (ne)šoférovania s kamarátmi asi vedia o čom hovoríme. Neviem, či to bolo na mieste, ale Merčiak si dovolil! A tiež je asi pravda, nech v budúcnosti bude mladý Weiss v zápase akokoľvek dobrý, hrdinom v titulkoch médií nikdy nebude.

No a ešte jedna vážna vec sa stala. Kaliňák prekvapil novinárov, keď hovoril pravdu. Tento týždeň sa opäť dostala na pretras jeho hláška z januára: "korupcia na najvyšších miestach neexistuje". Novinári sa snažili presvedčiť ministra vnútra o tom, že to povedal. Vysielali to predsa aj v televízii, nástojili novinári. Kaliňák sa nenechal vykoľajiť a povedal, že to mohli, ale on TO NEPOVEDAL!  A prehral všetkým video.

​VEĽKÁ CHYBA pre novinárov! ANI JEDEN Z NICH si neoveril fakt, či Kaliňák vetnú konštrukciu "korupcia na najvyšších miestach neexistuje" naozaj vyslovil. Takéto chyby sa novinárom neodpúšťajú.

Ale aby sme boli aj trošku pozitívni - Adela Banášová sa vydala! Všetky (ne)bulvárne stránky mali v sobotu exkluzívne - ten istý záber zo svadby. A exkluzívne tento obrázok prebralo xy ďalších slovenských a českých webov!

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 13:17