StoryEditor

Krvavé scény aj originálni herci. Päť dôvodov, prečo sledovať seriál Preacher

24.06.2017, 14:07
Autor:
(red)(red)
Seriálová verzia kultového komiksu sa po roku vracia na televízne obrazovky.

Už 29. júna štartuje na stanici AMC druhá séria jedného z najoriginálnejších seriálov za posledné obdobie. Po roku sa na televízne obrazovky vracia Preacher – televízna verzia kultového komiksu.

Kazateľ Jesse, jeho parťáčka Tulip a upír Cassidy se vydávajú hľadať Boha. A to doslova. Boh zmizol, a tak táto zvláštna trojica musí prehľadať všetko, aj každý špinavý bar, aby ho našla.

Tu je päť dôvodov, prečo si na tento seriál urobiť čas.

1. Skvelý humor

Kazateľ, ktorý strieľa jednu sarkastickú poznámku za druhou, na prvý pohľad sladká, na ten druhý však brutálne ostrá Tulip a írsky upír-pankáč Cassidy, ktorý berie všetko na ľahkú váhu. Pri sledovaní Preachera sa nebudete nudiť. Odkiaľ sa tie vtipy berú? Stačí sa pozrieť na producentov seriálu – je medzi nimi aj jeden z najznámejších komikov súčasnej filmovej a seriálovej tvorby Seth Rogen.

AMC

2. Ten pravý akcent

Americký zapadákov si žiada ten pravý južanský prízvuk. Ako Jesse, tak Tulip ho ponúkajú plnými dúškami. Keď sa k tomu potom pridá írsky akcent upíra Cassidyho, je z toho chuťovka. Diváci môžu druhú sériu seriálu sledovať v pôvodnom znení s českými titulkami.

AMC

​​3. Originálni herci

Sexy kazateľ Dominic Cooper alias Jesse Custer je príťažlivý sám o sebe. A keď z neho prehovorí božia sila Genesis, tak sa do neho nemôžete nezamilovať. Ruth Negga, ktorá stvárnila Tulip je zase esenciou zmyselnosti. Božské krivky, drsnosť a inteligencia je vražedná kombinácia – niet divu, že má pre ňu Dominic Cooper slabosť ako v reálnom živote, tak aj ako kazateľ v samotnom seriáli.

​Zaujímavú trojicu dopĺňa Joseph Gilgun, ktorý hrá upíra Cassidiho. Skôr by ste ho tipovali na hudobníka z punkovej kapely, než na herca. S potetovaným telom a neprítomným výrazom vyzerá, akoby bol neustále pod vplyvom minimálne whiskey.

AMC

4. Kontroverzia

Boh zmizol. Alebo si snáď zašiel na jazz do baru? Preacher musí využiť svoje nadprirodzené schopnosti a pokúša svoje hranice. V seriáli by ste Boha ako obraz dobra nenašli. Naopak, Jesse ho hľadá, aby si s ním vyriešil svoje účty. Pritom sám rozhodne nie je vzorným hrdinom, akých poznáme – pije, provokuje, láme kosti nepriateľom.

AMC

​​5. Brutálna show

Chceli by ste vidieť srdce vytrhnuté z hrude? Alebo snáď črevo plieskajúce o zaprášenú diaľnicu prichytené o auto? A čo jazyk vytrhnutý z úst kazateľa? Preacher nie je seriál pre slabšie povahy. Ale, aj keď je seriál plný drsných záberov, väčšina vás minimálne pobaví. V prípade “božích príkazov“, kedy z Jessiho hovorí nadpozemská bytosť Genesis, niekedy dochádza k ich úplnému splneniu. Ako napríklad, keď prikáže miestnemu, aby svojej matke daroval vlastné srdce, a on tento príkaz splní. Doslova.

AMC

01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:57