Markíza, TV JOJ
StoryEditor

Satro zavádza zmeny v ponuke. Markíza a JOJ budú za doplatok

28.06.2017, 13:00
Autor:
(pš)(pš)
Satro tak reaguje na nové podmienky zmlúv s vysielateľmi.

Od 1. júla tohto roka spoločnosť Satro pristúpi k zmenám vo svojej digitálnej programovej ponuke. Dôvodom sú nové zmluvné podmienky s vysielateľmi. Po novom Satro vytvára dva samostatné programové balíky MINI SK a MINI CZ s ponukou slovenských a českých staníc za špeciálny príplatok. Zároveň tak stanice končia v ponuke základného balíčka spoločnosti MINI, kde zostáva  športová stanica 213, hudobná stanica Šlágr a Senzi a novovzniknutá detská stanica. Od júla sa znižuje cena balíčka MINI na 4,90 eur mesačne. 

V novom programovom balíčku MINI SK sú slovenské stanice Markíza, Doma, Dajto, JOJ, Plus, WAU a detská stanica RIK. Balíček MINI SK bude stáť mesačne 2 eurá, balíček MINI CZ zo stanicami Nova International, Prima Plus, ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT D/ ČT ART, bude  mesačne stáť 1 euro. 

Spoločnosť Satro na svojej stránke zdôvodňuje zmeny tým, že vysielatelia "na jeseň minulého roku  jednostranne vypovedali zmluvy väčšine operátorom káblovej televízie spoločnosti prevádzkujúce slovenské komerčné stanice Markíza, Doma, Dajto, JOJ, Plus a Wau. Následne sme začali nové rokovania o podmienkach nových zmlúv. Na začiatku rokovaní tieto spoločnosti predstavili svoje nové cenové požiadavky niekoľkonásobne vyššie ako boli uvedené v prvých zmluvách. Po dlhých a náročných rokovaniach sa nám podarilo prednedávnom dosiahnuť  kompromisnú dohodu. Náklady na tieto programy však stále niekoľkonásobne prekračujú predchádzajúcu úroveň cien."

Podľa spoločnosti Satro majú zvýšené náklady dopad na koncové ceny určené zákazníkom a podľa nej budú k navýšeniu cien pristupovať všetci operátori na trhu.

Podľa portálu Žive.sk Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) tvrdila, že JOJ požadovala od operátorov za šírenie svojich programov v prvej fáze rokovaní približne 2,6 eura za predplatiteľa. Neskôr sa mala cena znížiť na približne jedno euro. Podľa informácií portálu si podobnú sumu pýta aj Markíza.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:15