StoryEditor

Piatkový relax s Luciou Kulihovou: K životu potrebujem cestovať, opustiť svoju komfortnú zónu

14.07.2017, 07:30
Hlavu si hovorkyňa JOJ Group vyčistí pri športe, ale občas účinkuje aj ničnerobenie.

Kde vás stretneme v piatok večer?

Možno to bude trochu nuda, ale najlepšie sa po celom týždni cítim doma s priateľom. Domácu pohodu často striedajú aktivity, takže ma v piatok večer stretnete napríklad v kine, na lezeckej stene alebo s priateľom na dobrom jedle. 

Ktorý článok v médiách vás tento týždeň zaujal?

Môže ich byť viac? :) Rozhovor mladej študentky, ktorá celý svoj život zatiaľ žije v Zaježovej na lazoch, odkiaľ teraz odchádza študovať do Nemecka. Zaujímavé čítanie a pohľad mladého človeka žijúceho inak ako jeho rovesníci (ciernalabut.sk). N magazín o zabudnutých miestach, ktoré boli kedysi na Slovensku kľúčové a článok v Denníku N – Nočné mory, depresie a prísne pravidlá. Slovenskí cestovatelia rozprávajú o Severnej Kórei.

Aká téma u vás zarezonovala v poslednom čase?

Už dlho vo mne rezonuje jedna veľká téma, ktorá sa dotýka nás všetkých. Denne čítame a počúvame o vzrastajúcej a bezdôvodnej medziľudskej nenávisti, ktorá nech pramení z akéhokoľvek zdroja, je zhubná. Pomaly sa rutinou stávajú útoky a extrémizmus, primárne v zahraničí, no doma sa tiež nemáme veľmi čím chváliť. A hoci žijeme v mieri, mali by sme si jeho hodnotu uvedomiť a nájsť spôsob, ako byť dobrý sám k sebe a tiež k ostatným okolo. Vyslovenie priania mieru by nemalo byť klišé a ani by sa ním nikdy nemalo stať.

Bez ktorej aplikácie by ste nevedeli existovať?

Sú to určite aplikácie, prostredníctvom ktorých komunikujem s ľuďmi vo svojom súkromnom a pracovnom živote – Whatsapp, Hangouts, Messenger. Často používam našu JOJkársku aplikáciu, Instagram, Google Keep a obľúbenou hrou je Geo Master.

Čo je pre vás adrenalín, ktorý potrebujete k životu?

Nenazvala by som to adrenalínom, ale k životu potrebujem cestovať, spoznávať nové miesta, iné kultúry a nových ľudí. Cestovanie, a teda vystúpenie z komfortnej zóny poznaného, je pre mňa relax, vzdelávanie sa a tiež plnenie si snov.

archív Lucie Kulihovej

Inšpiratívna kniha, ktorú odporúčate?

Takých je viac. Napríklad všetky tri knihy Khaleda Hosseiniho. Napriek ťažkej tematike majú v sebe veľa pozitívnych myšlienok. Zaujímavé sú aj knihy o ženskej sile – Kurandera, či Hadia žena od Hernána Huarache Mamani, ktoré rozprávajú o duchovnej role a sile ženy. Veľmi sa mi páčila aj kniha Kateřiny Tučkovej Žítkovské bohyne.

Čo pre vás znamená maximálny relax?

Doteraz sa mi najviac osvedčil aktívny relax, ktorý vyčistí hlavu a zároveň prospeje telu. To je pre mňa plávanie, lezenie, turistika. Občasné ničnerobenie je tiež fajn.

archív Lucie Kulihovej

Ak by ste si mohli vybrať kohokoľvek na svete, koho by ste pozvali na pracovný obed?

Je ťažké vybrať len jedného. Ak by ešte žil, tak by som sa veľmi rada stretla s Michalom Dočolomanským. Zaujímavé by pre mňa bolo aj stretnutie s výbornou herečkou Meryl Streep. Vzácne by mi bolo stretnúť Dalajlámu. A tiež astronautov, ktorí sa dostali do vesmíru.  Vyzerá to na pekný plán na takmer celý pracovný týždeň. :)

Vaša najlepšia dovolenková destinácia?

Každá krajina má čo ponúknuť. Vždy, keď niekam cestujem, je to v tom momente pre mňa to najlepšie, čo som si mohla vybrať. Úžasné spomienky mám napríklad na Island, Laos, Izrael a tiež na naše Nízke a Vysoké Tatry.

archív Lucie Kulihovej

Ktorá destinácia má podľa vás najlepší kredit?

Pre mňa je to destinácia, ktorá je ešte turistami málo objavená, kde ešte stretnem viac domácich ako turistov, bez signálu mobilných operátorov.

Ktorých ľudí si vážite, sú pre vás vzorom?

Vážim si úprimných a charakterných ľudí. Mojím veľkým vzorom vždy boli a sú moji rodičia a tým pracovným je moja šéfka.

Ak by ste sa zajtra zobudili s nejakou novou schopnosťou, aká by to bola?

Byť na dvoch miestach naraz.

Pre ktorú značku by ste chceli pracovať?

Pre JOJku :) Som vďačná za skvelých kreatívnych kolegov a vynikajúce programy, ktoré pripravujeme pre našich divákov. Pracujem v kreatívnom prostredí, verím našim projektom, ktoré sú z roka na rok lepšie, čo oceňujú aj diváci a teším sa na všetko ďalšie, čo príde. 

Ako si predstavujete dokonalý deň?

Mal by aspoň 48 hodín a zmestila by som doň všetko, čo mám rada. A spala by som o niečo dlhšie ako inokedy.  

01 - Modified: 2017-07-22 09:59:22 - Feat.: 0 - Title: Piatkový relax s Jurajom Kadášom: Patrím k najvytrvalejším súťažiacim v binge watchingu 02 - Modified: 2017-07-07 11:48:24 - Feat.: 0 - Title: Piatkový relax s Martinom Fenčákom: Mám rád tažkú letnú pohodu
01 - Modified: 2017-08-11 13:23:00 - Feat.: - Title: Piatkový relax s Máriou Gablikovou: Ak sa nevenuje priateľovi, skúma, ako sa vyrábajú trailery 02 - Modified: 2017-08-04 14:23:55 - Feat.: - Title: Piatkový relax s Petrom Gálikom: Dokonalý deň? Neskoré vstávanie, dobré raňajky a nové zákutia v zahraničí 03 - Modified: 2017-07-29 17:14:47 - Feat.: - Title: Piatkový relax s Lujzou Bubánovou: Dokonalý deň je slnečný, blízko mora a golfového ihriska 04 - Modified: 2017-07-24 08:01:36 - Feat.: - Title: Piatkový relax s Filipom Švaňom: Dokonalý deň je pobrežie, káva a kniha 05 - Modified: 2017-07-07 11:48:24 - Feat.: - Title: Piatkový relax s Martinom Fenčákom: Mám rád tažkú letnú pohodu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 03:35