Život
StoryEditor

Mafra Slovakia má novú riaditeľku obsahu

11.07.2017, 23:09
Autor:
(pš)(pš)
Je ňou skúsená šéfredaktorka, prichádza z Ringieru.

V polovici augusta nastupuje do mediálneho domu Mafra Slovakia bývalá šéfredaktorka týždenníka Život, Renáta Klačanská. Bude riaditeľkou pre obsah celého vydavateľstva.

Som rád, že sa nám podarilo posilniť vydavateľstvo skúsenou odborníčkou z mediálneho prostredia,“ hovorí Vladimír Mužík, výkonný riaditeľ Mafra Slovakia. „Naše aktivity sa rozrastajú, pozícia šéfa obsahu je preto nevyhnutná, aj vzhľadom k súčasným či  pripravovaným printovým projektom. Verím, že Renáta Klačanská so svojimi skúsenosťami bude pre náš mediálny dom výraznou posilou.“

"Ak sa mám vyjadriť veľmi jednoducho a priamo, teším sa. Na nový a vysoko profesionálny tím ľudí, ktorí sú srdcom tohto dravého vydavateľstva, a ktorí majú zjavne našliapnuté na zaujímavý rast. Teším sa aj na nové projekty, verím, že budú pre slovenských čitateľov príjemným prekvapením," reagovala na svoje nové pôsobisko Renáta Klačanská.

Nová šéfka obsahu prichádza do Mafry z mediálneho domu Ringier Axel Springer Slovakia, kde pätnásť rokov pôsobila v pozícii šéfredaktorky týždenníka Život. V minulosti bola Klačanská tiež šéfredaktorkou Eurotelevízie, ktorá dnes patrí do portfólia vydavateľstva Bauer Media SK.  Novinárske skúsenosti získala aj v Slovenskej televízii či v  JOJ-ke.  Po jej odchode z Ringieru sa dočasne zastupujúcim šéfredaktorom týždenníka Život stal Peter Bárdy, ktorý v mediálnom dome vedie aj portál Aktuality.sk.

Pozícia riaditeľa obsahu nie je v Mafre Slovakia novinkou. Do minulého roka ju zastával Ivan Hamšík, ktorý z mediálneho domu minulú jeseň odišiel.

Vlajkovou loďou Mafry Slovakia je denník Hospodárske noviny a portál Hnonline.sk s vlastnou Hntelevíziou. Do portfólia patrí aj magazín Evita, ktorý vychádza od marca 2015. Podľa posledných výsledkov ABC SR  májový predaj Evity dosiahol 28 572 kusov. Magazín sa tak dostal pred Emmu a stal sa druhým najpredávanejším ženským mesačníkom, za Evou. Mafra Slovakia vydáva aj dvojmesačník Diabetik, Rungo, odborné tituly: Obchod, Horeca, Zdravotnícke noviny s odbornými prílohami  a magazín Stratégie.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 09:55