StoryEditor

"Ospravedlňujem sa, nebolo to správne." Redaktor RTVS sa v živom vysielaní kajal Rybárikovej

13.07.2017, 16:12
Opýtal som sa jej otázku, ktorá nebola novinárska a za ktorú sa ospravedlňujem. Nebolo to správne, povedal Kiššimon. 

Viktor Kiššimon, športový redaktor RTVS sa dnes v Ranných správach RTVS ospravedlnil slovenskej reprezentantke v tenise Magdaléne Rybárikovej za otázku v reportáži z minulého roka. 

Kiššimon počas minuloročného French Open, grandslamového turnaja v Paríži, konfrontoval slovenskú tenistku, ktorá na svoj zápas prvého kola proti Serene Williamsovej nastúpila zranená. "Koľko hanby sa dá urvať si za tridsaťtisíc eur štartovného?" opýtal sa na konci krátkeho rozhovoru do reportáže pre Góly-Body-Sekundy. Rybáriková následne rozhovor ukončila. 

Dnes bol Kiššimon hosťom Mira Frindta v Ranných správach RTVS, kde spolu debatovali o šanciach Rybárikovej na postup do finále Wimbledonu. Redaktor v odpovedi na otázku k jeho vzťahu s tenistkou po vlaňajšej reportáži (začína na začiatku šiestej minúty) vyslovil ospravedlnenie. 

"Na záver rozhovoru som sa jej opýtal otázku, ktorá nebola novinárska a za ktorú sa ospravedlňujem. Nebolo to správne," povedal redaktor. 

Problém, na ktorý v roku 2016 Kiššimon upozorňoval, v tenise stále pretrváva. Zranení hráči sa kvôli štartovnému aj za prehru v prvom kole prihlásili a odohrali zápas 1. kola aj na aktuálnom grandslame vo Wimbledone. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:45