Wandal production
StoryEditor

Augustové filmové premiéry: Do kín prichádzajú Čiara aj Po strništi bos Jana Svěráka

31.07.2017, 08:00
Autor:
hrnhrn
V letných hitoch sa predstavia aj hviezdy Charlize Theron, Tom Cruise či Ryan Reynolds. Nechýbajú ani animované komédie.

Po júlových blockbusteroch prichádzajú v auguste do kín až dva slovenské filmy. Na začiatku augusta príde do kín slovensko-ukrajinský film Čiara, kriminálny príbeh s prvkami trileru i čiernej komiky, ktorý už ocenila porota festivalu v Karlových Varoch cenou za najlepšiu réžiu pre Petra Bebjaka. Ďalšia snímka prázdniny uzavrie. Po strništi bos, lyrický film autorskej dvojice Jan a Zdeněk Svěrákovci, je prvou časťou filmovej tetralógie Obecná škola, Kolja a Vratné lahve. Historická dráma oscarového českého režiséra vznikla v česko-slovensko-dánskej koprodukcii.

V druhý prázdninový mesiac kiná nebudú chýbať ani rodinné animované komédie, poslednou bude česká klasika o 'taťuldovi' Spejblovi a Hurvínkovi, ktorá symbolicky prázdniny uzavrie. Pre fanúšikov akčných snímok sú v ponuke oscarová Charlize Theron ako agentka Lorraine Broughton, Ryan Reynolds v role bodyguarda, Samuel L. Jackson ako jeden z najznámejších zločincov sveta či Tom Cruise ako nebeský gauner.

Pozrite si prehľad augustových filmových premiér:

Čiara
Réžia: Peter Bebjak
Hrajú: Tomáš Maštalír, Emília Vášáryová, Andy Hryc, Eugen Libezňuk, Zuzana Fialová a ďalší
Premiéra: 3. augusta 2017

Slovensko o pár mesiacov vstúpi do Schengenského priestoru a práce na posilňovaní slovensko-ukrajinskej hranice sú v plnom prúde. Pre Adama Krajňáka, otca rozvetvenej rodiny a hlavu organizovaného zločinu na východnom pohraničí začínajú rušné časy. Všadeprítomná nervozita z blížiaceho sa „zatvorenia hranice“ a narastajúca paranoja vyústia do nevydareného transportu cigariet.

Atomic Blonde
Režisér: David Leitch
Hrajú: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella, Toby Jones, Eddie Marsan
Premiéra: 3. augusta 2017

Agentka Lorraine Broughtonová je dokonalá – zmyselná, divoká a schopná čohokoľvek. Neváha použiť všetky svoje strelné, ale i ženské zbrane, aby prežila vysokú hru špiónov aj na tých najnebezpečnejších misiách. V hlavnej úlohe akčného trileru exceluje držiteľka Oscara Charlize Theron.

Emoji Film (The Emoji Movie)
Režisér: Anthony Leondis
Premiéra: 10. augusta 2017

Rušné mesto Textopolis sa nachádza v četovacej aplikácii a obývajú ho Smajlíci. Ich životný cieľ je jednoduchý - chcú byť vyvolení a použití majiteľom telefónu pri ďalšej konverzácii. Energický Gene sa však od ostatných Smajlíkov líši. Narodil sa s množstvom emócií, čo mu komplikuje život. Rozhodne sa preto stať sa normálnym a s pomocou svojich kamrátov sa vydáva na cestu aplikáciami v telefóne, aby objavil kód, ktorý by ho “opravil”. Emoji Film bude uvádzaný s krátkym predfilmom Šteňa.

Zabijakov osobný strážca (The Hitman's Bodyguard)
Režisér: Patrick Hughes
Hrajú: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Yung, Salma Hayek
Premiéra: 17. augusta 2017

Špičkový bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) dostane špeciálnu úlohu – musí sa postarať o svojho úhlavného nepriateľa. Jeden z najznámejších zločincov sveta, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), je kľúčovým svedkom a treba ho bez ujmy na zdraví dopraviť na súdne pojednávanie. Neúprosný telesný strážca a obávaný zabijak, ktorí si dlhé roky šli po krku, sa na dlhých 24 hodín stanú súčasťou spoločného tímu. Na ceste z Londýna do Haagu na nich všade striehnu ľudia východoeurópskeho diktátora (Gary Oldman) a všetko ešte skomplikuje Kincaidova žena (Salma Hayek).

Barry Seal: Nebeský gauner (American Made)
Režisér: Doug Liman
Hrajú: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, E. Roger Mitchell, Jesse Plemons, Lola Kirke
Premiéra: 24. augusta 2017

Režisér úspešného sci-fi Na hrane zajtrajška sa opäť spojil s Tomom Cruisom a natočili príbeh podľa skutočnej udalosti. Barry Seal (Tom Cruise) pracuje ako pilot dopravného lietadla a rutina vnútroštátnych letov začne byť preňho ubíjajúca. Nadšene preto skočí po ponuke agenta CIA (Domhnall Gleeson), aby pod záštitou tajných služieb lietal nad základňami kolumbijských narkobarónov a robil  fotodokumentáciu. Lenže prečo lietať len tak naprázdno, keď sa môžete spojiť aj s protistranou a okrem fotiek pre CIA voziť do Ameriky aj drogy? A prečo sa nestať aj informátorom DEA (Národná agentúra pre boj s drogami)? A prečo sa rovno nezapojiť do jednej z najväčších tajných operácií americkej vlády? Barry to rozohrá na všetky svetové strany.

Po strništi bos
Režisér: Jan Svěrák
Hrajú: Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Jan Tříska, Alois Grec, Viera Pavlíková, Oldřich Kaiser, Zuzana Stivínová, Zdeněk Svěrák
Premiéra: 24. augusta 2017

Vytúžené dieťa Edu Součka a jeho rodičov už diváci poznajú z filmu Obecná škola. Vo filme Po strništi bos sa príbeh vracia do Edovho raného detstva. Do času, kedy jeho otec odmietne príslušnosť k okupantom Protektorátu Čechy a Morava a celá rodina sa musí z Prahy odsťahovať na vidiek. Mestečko, kde chlapec doteraz trávil len prázdniny, sa zrazu stáva jeho domovom. Eda si musí nájsť cestu nielen k miestnej chlapčenskej partii, ktorej svet je úplne odlišný od toho mestského, ale aj k nečakanému rodinnému tajomstvu, a hlavne k vlastnej odvahe.

Veľká oriešková lúpež 2 (The Nut Job 2: Nutty By Nature)
Režisér: Cal Brunker
Premiéra: 24. augusta 2017

Veveričiak Surly a jeho priatelia zistia, že starosta mesta Oakton City sa rozhodol v ich prírodnom parku vybudovať obrovský zábavný park. Ich domovy zničia buldozéry... Surly sa však len tak ľahko nevzdá a spolu s ostatnými zvieratkami z parku pripravia plán, ako starostovi, jeho dcére a príliš horlivému úradníkovi zo sekcie kontroly zvierat prekaziť prípravu veľkolepého projektu a získať park späť.

Temná veža (The Dark Tower)
Režisér: Nikolaj Arcel
Hrajú: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Claudia Kim, Fran Kranz, Abbey Lee, Jackie Earle Haley
Premiéra: 24. augusta 2017

Existujú aj iné svety, než je ten náš. Temná veža Stephena Kinga, ambiciózny a rozsiahly príbeh od jedného z najuznávanejších svetových autorov, sa konečne dostáva na filmové plátna. Roland Deschain (Idris Elba), posledný z rádu rytierov, vedie odvekú boj s Walterom O'Dimom, známym tiež ako Muž v čiernom (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabrániť mu v zničení  Temnej veže, ktorá svojou existenciou drží pohromade celý vesmír. Dobro a zlo sa tak ocitajú v súboji, ktorý rozhodne o osude všetkých svetov.

Hurvínek a kúzelné múzeum (Hurvínek a kouzelné muzeum)
Režisér: Martin Kotík
Premiéra: 31. augusta 2017

Pán Spejbl pracuje ako strážnik Múzea bábok, ktorému však hrozí zbúranie. Hurvínek opäť neposlúcha a podarí sa mu preniknúť do uzavretých priestorov múzea, kde objaví svet, skrytý pred zrakmi návštevníkov. A práve v podzemí je ukryté nielen tajomstvo kúzelného múzea, ale aj kľúč k jeho záchrane. Hurvínka čaká najväčšie dobrodružstvo v živote, pri ktorom musí preukázať múdrosť, šikovnosť, odvahu a zmysel pre priateľstvo, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kúzelné múzeum a celé mesto z nadvlády zločineckého Pána bábok. Film vznikal viac ako osem rokov pod vedením producenta a hlavného režiséra Martina Kotíka a výtvarníka Martina Záhradníka. Nestráca nič z poetiky a humoru založenom na neustálych škriepkach otca so synom.

01 - Modified: 2018-03-30 17:05:16 - Feat.: 0 - Title: Peter Bebjak, režisér filmu Čiara: Do tohto filmu sme dali všetko to dobré, čo v nás bolo 02 - Modified: 2017-07-15 16:30:09 - Feat.: 0 - Title: Projekt 100 prinesie do kín aj ocenený film Václava Kadrnku Křižáček 03 - Modified: 2017-07-15 16:31:08 - Feat.: 0 - Title: Letné kino na Magio pláži otvorí oscarový trhák La La Land 04 - Modified: 2017-07-15 16:39:09 - Feat.: 0 - Title: Letné kino v kaviarni Berlinka v SNG ponúkne v lete európske filmy
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 05:09