Microsoft Česká republika a Slovensko má nového country manažéra. Stal sa ním Michal Stachník.
StoryEditor

Novým country managerom Microsoft pre Slovensko a Česko je Michal Stachník

02.05.2024, 11:23
Autor:
redred

Túto vedúcu pozíciu preberá od Michala Mareka, ktorý zastával funkciu len dočasne. Michal Stachník nastupuje do vedenia spoločnosti 1. mája 2024.

Michal Stachník prichádza do Microsoftu s viac ako 25-ročnými skúsenosťami v IT priemysle. Pred nástupom do spoločnosti Microsoft pôsobil deväť rokov ako generálny riaditeľ spoločnosti Cisco v Českej republike a na Slovensku. Väčšinu svojej profesionálnej kariéry strávil v amerických IT korporáciách. Vyštudoval Vysokú školu technickú v Brne, kde sa špecializoval na informatiku.

Nový Country Manager Michal Stachník je známy svojím zameraním na predaj, výsledky a dlhodobý úspech kolegov, ktorých vedie. V náročnom IT biznise kladie mimoriadne nároky sám na seba – počas silového tréningu trávi štyrikrát do týždňa čas v posilňovni a hovorí, že tak ako sa nevzdáva boja s telesnou hmotnosťou, nikdy sa nevzdáva ani v biznise. Je neúnavným propagátorom cloudu, kybernetickej bezpečnosti, umelej inteligencie a úspešnej digitalizácie verejnej správy.

image

Microsoft Česká republika a Slovensko má nového country manažéra. Stal sa ním Michal Stachník.

Okrem svojej práce sa Michal Stachník venuje aj charitatívnym projektom. Je členom správnej rady Nadácie Večná nádej a dlhodobo podporuje Fond pre deti v tiesni (Klokánek) a Nadáciu AutTalk.

Filozofiou Stachníka je, že aj keď ide o biznis, nie je to len o biznise. Jeho angažovanosť v charitatívnych aktivitách demonštruje jeho silný záujem pomáhať druhým a zdôrazňuje hodnoty, ktoré prináša do úlohy country manažéra.

„Byť súčasťou takej úspešnej spoločnosti je pre mňa veľká česť a zároveň výzva, na ktorú sa teším. Je to neuveriteľná príležitosť uviesť víziu spoločnosti Microsoft do života, pretože sa snažíme využiť technológie a umelú inteligenciu na transformáciu odvetvia a posilnenie digitálnych schopností štátu.“

Schopnosť Michala Stachníka spojiť silné profesionálne zručnosti s osobným nasadením pomáhať druhým je presne to, čo Microsoft vo svojom vedení hľadá. Spoločnosť sa teší, že Michal Stachník prispeje k jej rastu a úspechu v Českej republike a na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 11:23