Futbal - Ilustračná snímkaReuters
StoryEditor

Televízia 213 má ďalší problém. Môže prísť o licenciu

08.11.2017, 13:52
Rada pre vysielanie a retransmisiu bude riešiť odpredaj podielu v televízii.

Slovenská športová televízia 213, v ktorej minulý týždeň odišlo viac ako dvadsať zamestnancov pre nevyplatené mzdy má ďalší problém. Situáciou v nej sa bude zaoberať Rada pre vysielanie a retransmisiu, televízii hrozí odňatie licencie. Podľa informácií Stratégií majitelia televízie Radu neinformovali o zmene majiteľských pomerov. 

​"Podľa § 31 ods. 2 písm. c) zákona č. 220/2007 Z. z. o digitálnom vysielaní platí, že Rada odníme oprávnenému vysielateľovi licenciu na digitálne vysielanie vtedy, ak sa bez predchádzajúceho súhlasu Rady uskutoční prevod podielu na základnom imaní oprávneného vysielateľa alebo podielu na hlasovacích právach oprávneného vysielateľa v čase do 24 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia Rady o udelení licencie na digitálne vysielanie, ak ide o oprávneného vysielateľa televíznej programovej služby," informovala Strategie.sk Lucia Jelčová, hovorkyňa RVR. 

"Rada v dohľadnom čase v správnom konaní preverí, či k týmto skutočnostiam v prípade programovej služby 213 skutočne došlo a pokiaľ sa uvedené skutočnosti preukážu, Rada vysielateľovi odníme licenciu na vysielanie. Podľa § 31 ods. 4 platí, že ak Rada licenciu na digitálne vysielanie odňala podľa (o i.) odseku 2 (čo by bol tento prípad), môže vysielateľ, ktorému sa licencia odňala, opätovne požiadať o udelenie licencie na digitálne vysielanie najskôr po uplynutí jedného roka od právoplatnosti rozhodnutia Rady o odňatí licencie na digitálne vysielanie," dodala Jelčová. 

Najbližšie zasadanie Rady pre vysielanie a retransmisiu bude 22. novembra. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 10:39