StoryEditor

Markíza a Joj lákajú divákov na štart jesennej sezóny

19.08.2020, 11:55
Autor:
hrnhrn
Ťahákmi budú premiérové šou, nebudú chýbať ani seriálové novinky a stabilné televízne formáty.

Slovenské televízie sú pripravené na silnú jeseň, v ktorej budú snažiť dobehnúť výpadky z jarného obdobia. V jesennej sezóne príliš neexperimentujú a v pracovné dni prinesú nové série formátov, ktoré im zaručujú stabilné ratingy v hlavnom vysielacom čase. Pripravené sú však aj meniť svoje plány v prípade príchodu druhej vlny pandémie a opätovného zavedenia reštrikčných opatrení. 

Návrat osvedčených formátov

Pondelky na Markíze budú patriť jarnej seriálovej novinke Pán profesor, ktorú doplní v druhom programovom okne nový ročník reality šou Farma. Po ukončení Pána profesora dostanú na obrazovke priestor nové epizódy Susedov. Televízia Joj bude konkurovať dvomi časťami divácky obľúbeného Inkognita.

Na utorkové obrazovky Markízy sa vrátia úspešné Sestričky, už vo svojej tretej sérii. Seriál z nemocničného prostredia bol v prvých dvoch sériách najúspešnejším seriálom jesennej televíznej sezóny. Streda bude patriť tretej sérii reality šou o chudnutí Extrémne premeny a štvrtky obsadí už tradične Horná Dolná. V druhom okne doplnia program denné epizódy Farmy.

TV Markíza

​Prime time Jojky vyplnia od utorka do štvrtka seriály. V utorok a vo štvrtok sa na obrazovky vráti s druhou sériou jarná novinka Nový život a stredy budú patriť novým častiam Prázdnin, ktoré sú stálicou Jojky už od roku 2017. Doposiaľ odvysielala televízia tri série a všetky zaznamenali divácky úspech. Štvrtá séria, ktorá odštartuje na jeseň, bude zároveň poslednou. Druhé programové okno Jojky obsadí od utorka do štvrtka úspešný seriál českej Primy Slunečná, ktorú neskôr vo štvrtky nahradí politická diskusia Na hrane. Televízia Joj má ešte pripravený komediálny seriál Uhorčík.

TV JOJ

​Piatky na Markíze budú patriť Duelom na Farme, ktoré budú aj v tomto roku doplnené o webovú talkshow Farma X-tra. Televízia Joj bude konkurovať filmovou ponukou a Jednotka RTVS zábavnou šou Milujem Slovensko.

Na obrazovky Markízy sa vrátia aj Oteckovia, ktorí kraľujú podvečernému vysielaniu už od svojho príchodu na začiatku roku 2018. V tomto roku si od 13. januára až do vynútenej prestávky 1. apríla pripísali priemerne 475-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Najsledovanejšiemu pôvodnému seriálu na slovenskom televíznom trhu bude konkurovať televízia Joj opäť svojou kuchárskou šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. Víkendové podvečery sa rovnako vrátia do svojich zabehnutých koľají. Vyskladané budú z repríz filmov alebo seriálov a v nedeľu z tradičných magazínov Nová záhrada, Na chalupe a Nové bývanie na Joj či Smotánky na Markíze alebo Tajomstvu mojej kuchyne na Jednotke.

Víkendy v znamení zábavných šou a filmových premiér

Počas víkendov uvedú komerčné televízie už tradične výpravné šou a televízne premiéry kinohitov. Soboty na Markíze a Joj budú v znamení filmových premiér, zábavným šou budú patriť na jeseň nedele.

​​ Televízia Joj bude uvádzať výpravnú novinku Zlatá maska, ktorú pripravila spoločne s českou Primou. Mala byť už ťahákom jarnej sezóny, no v dôsledku vývoja pandémie COVID-19 ju televízie neodštartovali a stane sa ťažiskovým jesenným projektom oboch televízií. Populárny, pôvodom kórejský formát The Masked Singer ako prvá adaptovala americká televízna stanica Fox, kde už má za sebou niekoľko sezón. Lokálne verzie uviedli aj vo Veľkej Británii, v Nemecku, Holandsku, Maďarsku či Bulharsku. „V Rakúsku priniesla svojej stanici najúspešnejší štart televíznej šou v celej jej histórii, u južných susedov v Maďarsku zas šou nastúpila ako vôbec najsledovanejší večerný program medzi televíziami,“ uviedol pri jej predstavení generálny riaditeľ Joj Group Marcel Grega.

TV Markíza

​Markíza bude novinke konkurovať druhou sériou šou 2 na 1, ktorá bola minulý rok na jar na čele diváckeho záujmu a zaradila sa k najúspešnejším projektom roka. Hosťami Adely Vinczeovej a Dana Dangla budú v tomto ročníku aj Lukáš Latinák, Marián Gáborík či Zlatica Švajdová Puškárová. V novej sérii doplní šou aj špeciálna online nadstavba s názvom Darček. Na obrazovku Jednotky sa vrátia Záhady tela, vedomostnej šou budú patriť sobotné večery.

Z filmových megahitov má televízia Joj na soboty pripravené pokračovanie hitu Psia duša, ktorého prvú časť vysielala na začiatku roku 2019 Markíza a stala sa najsledovanejším filmom roka. Vysokú sledovanosť očakáva aj od Najväčšieho showmana, Jurského sveta: Zániku ríše, krimitrileru Dievča v pavúčej sieti či vyvrcholenia série Fifty Shades – Päťdesiat odtieňov slobody. Ako filmový koproducent uvedie v televíznej premiére aj úspešné české a slovenské filmy minulého roka ako Šťastný Nový rok, Cez prsty režiséra Petra Kolečka či Poslednú aristokratku. Televízia Markíza odvysiela v televíznej premiére napríklad Justice Leaque, Kráľa Artuša: Legendu o meči, Kong: Ostrov lebiek či Johna Wicka 3. 

Viac o jesenných televíznych novinkách si môžete prečítať v novom vydaní magazínu Stratégie, ktoré práve prichádza do predaja.

01 - Modified: 2020-09-28 07:48:58 - Feat.: 0 - Title: Jeseň v RTVS: Nová talkšou Boris a Brambor, ale aj návrat Milujem Slovensko či Záhad tela 02 - Modified: 2020-08-10 08:22:38 - Feat.: 0 - Title: Mesto verzus dedina. Nová Farma bude opäť kontroverzná 03 - Modified: 2020-08-18 13:52:56 - Feat.: 0 - Title: Český seriálový hit Slunečná prichádza na obrazovky Joj 04 - Modified: 2020-08-19 11:29:56 - Feat.: 0 - Title: Prázdniny sa na jeseň vrátia na obrazovky. Pripravené majú viaceré novinky 05 - Modified: 2020-08-18 19:23:15 - Feat.: 0 - Title: Zmena na poste moderátora v politickej diskusii Na hrane 06 - Modified: 2020-06-03 11:15:09 - Feat.: 0 - Title: Oteckovia sú opäť na pľaci. Na obrazovky sa vrátia až na jeseň
01 - Modified: 2023-09-26 12:34:05 - Feat.: - Title: Začala sa najdôležitejšia sezóna roku. Ako sa podarí televíziám uspieť počas jesene? 02 - Modified: 2023-09-18 07:45:51 - Feat.: - Title: Zenith: Musíme hľadať balans medzi očakávaniami televízií a našich klientov 03 - Modified: 2020-09-28 07:48:58 - Feat.: - Title: Jeseň v RTVS: Nová talkšou Boris a Brambor, ale aj návrat Milujem Slovensko či Záhad tela 04 - Modified: 2019-09-12 07:50:49 - Feat.: - Title: Na obrazovky prichádzajú ďalšie novinky. Pribudne politická relácia aj talk show 05 - Modified: 2019-08-28 09:35:14 - Feat.: - Title: Televízna jeseň: Markíza neriskuje, Joj uvádza novinky
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 11:14