StoryEditor

Sajfa začne v sobotu plniť detské sny. Pozrite si foto z nakrúcania novej šou Strom želaní

10.10.2016, 14:58
Autor:
hrnhrn
Na Jednotke odštartuje nová rodinná šou s moderátorom Matejom „Sajfom“ Cifrom. Splní v nej želania deťom z ôsmich škôl.

Verejnoprávna televízia bude od soboty 15. októbra plniť na Jednotke želania v novej rodinnej šou. Spolu s ostrieľaným a obľúbeným moderátorom Matejom Sajfom Cifrom budú deti z ôsmich slovenských škôl tuho premýšľať nad tým, čo by potešilo tých, ktorých majú najradšej.

Keď Sajfa prekročí prah základnej školy, zadá deťom dôležitú úlohu - vyplniť kartičku so želaním. Školáci dostanú priestor, aby uvažovali, čo by najviac potešilo ich blízkych - rodičov, starých rodičov, súrodencov, ale aj učiteľov. Kartičku so želaním zavesia na zázračný Strom želaní, ktorý vyrastie v areáli ich školy. Ak práve ich želanie Sajfa vyberie, čaká ich a ich blízkych obrovské prekvapenie a dobrodružstvo.

Náročná úloha čaká najmä deti, ktoré si musia starostlivo  premyslieť, koho zo svojich najbližších by chceli potešiť. V každej z ôsmich častí splní Sajfa tri želania, pričom dôraz sa bude klásť na nehmotné priania, ktoré by bez našej pomoci boli len ťažko realizovateľné. Jednotlivé želania sa vyberajú podľa jasne stanovených pravidiel a prioritu majú hlavne zážitkové želania.

"V premiérovej sérii slovenskej verzie formátu Strom želaní sa nakrúcalo 8 dielov v období od  konca mája do konca októbra 2016 na školách v Mojzesove-Černíku, Bánovciach nad Bebravou, Topoľčanoch, Veľkom Mederi, Boleráze, Tesárskych Mlyňanoch, Stupave a Nitre", uviedol Juraj Kadáš, hovorca RTVS v tlačovej správe. "Deti si Sajfu veľmi rýchlo obľúbili a zdôverili sa mu nielen so svojimi radosťami, ale aj so smutnými osudmi ich blízkych, ktoré ich nenechávajú chladnými.", dodal.

O relácii Strom želaní:
Strom želaní (orig. The Wishing Tree) je licencovaný formát spoločnosti Talpa, ktorý patrí do kategórie tzv. feel-good show. Základ programu tvoria želania detí vo veku medzi 7 až 12 rokov, ktoré si deti želajú pre nejakú inú, obvykle dospelú osobu.

Slovenská verzia šou má 8 dielov, každý v dĺžke 50 min. Moderátorom je Matej "Sajfa" Cifra. V každom dieli navštívi moderátor inú základnú školu. V nej deti napíšu svoje želania na kartičky, ktoré zavesia na Strom želaní a porozprávajú sa o nich s moderátorom. Rozhovory sa budú odohrávať najmä v domčeku, čo umožní vytvoriť osobitné rituály, ktoré dajú programu unikátny charakter. V každej časti vyberie moderátor tri mimoriadne želania a premení ich na skutočnosť.

Strom želaní a domček je obvykle postavený na školskom dvore, na ktorý ho vždy v úvode každej epizódy privezie nákladné auto spolu moderátorom. Strom a domček boli špeciálne vyrobené pre tento program a spolu tvoria charakteristický prvok celej relácie.

Verejnoprávna televízia je jedným z prvých majiteľov licencie na vysielanie tejto šou, podobne ako pri formáte Čo ja viem. Formát Strom želaní po svojom uvedení na trhu v Holandsku zakúpili aj spoločnosti VTM v Belgicku, Antenna v Grécku a General Media Group v Moldavsku. Šou sa v Holandsku v súčasnosti vysiela už druhú sezónu.

Verejnoprávnu televíziu vyšla licencia podľa centrálneho registra zmlúv na 16 842 eur. Výrobu bude pre televíziu realizovať spoločnosť Maya, ktorá si za osem šesťdesiatminútových častí vyfakturuje podľa zmluvy 570 759 eur bez dane (684 911 eur s DPH). RTVS tak vyjde výroba jednej časti na 71 345 eur bez dane (85 614 eur s DPH).

Čo si želajú deti pre svojich najbližších?

01 - Modified: 2024-04-30 16:18:03 - Feat.: - Title: Názorová pestrosť zlyhala, RTVS by mala dávať priestor všetkým. Odkazuje Machala a spochybňuje, že Zem je guľatá 02 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 03 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 04 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 05 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 02:02