Ikar
StoryEditor

Internetové kníhkupectvá sa spojili. Hľadajú najlepšiu severskú kriminálku

04.04.2017, 10:13
Autor:
dbsdbs
Martinus, Gorila, Panta Rhei a Bux sa spojili v záujme severského krimi.

Štyri najväčšie internetové kníhkupectvá Martinus, Gorila, Panta Rhei a Bux sa spojili a hľadajú najobľúbenejšiu severskú kriminálku slovenských čitateľov. Na www.severskekrimi.sk vyhlásili súťaž ktorú podporujú Ikar, Albatros Media, Premedia a ďalšie vydavateľstvá.

V apríli bude prebiehať už druhý ročník ankety o TOP autora a TOP severské krimi na Slovensku. Slováci môžu hlasovať a vyberať spomedzi obľúbených autorov ako Samuel Bjork, Karin Fossum, Anders de la Motte, Jorn Lier Horst, Camilla Lackbergová, Henning Mankell, Hans Rosenfeldt a Michael Hjort a mnoho ďalších. 

"Škandinávia vytvára zaujímavé a nevšedné prostredie pre príbehy. Temné, zasnežené a ľudoprázdne miesta, mrazivé dni i noci. Drsná klíma, hlboké fjordy, izolované ostrovčeky, tichý vidiek, ktorý akoby čosi skrýval...to všetko sú veľmi atraktívne kulisy pre zločin," píše sa v tlačovej správe k ankete.

"Záujem o severské krimi odštartoval celosvetový úspech Stiega Larssona a jeho trilógie Millennium. Odborníci sa zhodujú v názore, že úspech škandinávskych detektívok do značnej miery súvisí s ich štýlom, o ktorom sa zvykne hovoriť, že je realistický, jednoduchý a precízny. Zároveň je zbavený zbytočného balastu. Autori sa neutápajú v ťažkých opisoch prostredia, a píšu k veci," dodávajú organizátori. 

Hlasovanie je obmedzené na minimálne jednu, maximálne tri severské detektívky a jedného autora.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 17:14