StoryEditor

Kampaň v Poľsku pobúrila. Hrajú v nej homosexuáli

23.01.2016, 14:05
Kampaň bola na triedenie odpadu. Spoty vláda stiahla.

Nová poľská vláda sa pustila nielen do ústavného súdu a médií, ale aj do reklamy na triedený odpad. Tú nechalo vyrobiť ešte predchádzajúce vedenie ministerstva životného prostredia, aby podporilo triedenie odpadkov. Lenže nový minister Ján Szyszko z katolíckej konzervatívnej strany PiS s tým má problém. V jednom z dvoch spotov sa totiž objavujú dvaja muži v kuchyni, ktorí vedú s malým chlapcom dialóg o triedení odpadu. A čo horšie. Jedným z nich je Maciej Nowak, kulinársky a divadelný kritik a režisér, ktorý sa už v roku 2001 verejne priznal k svojej homosexualite. (na obrázku vpravo)

"Nebudeme za verejné peniaze propagovať ideológiu gender," povedal pre TVN24.pl hrdo námestník ministerstva životného prostredia Sławomir Mazurek

Spoty, z ktorých jeden ukazuje práve scénu s homosexuálmi v kuchyni, vytvorili ministerstvo životného prostredia ešte v roku 2014 a minulo na nich takmer milión eur. Spoty sa už vysielali aj na youtube, ministerstvo ich už ale stihlo stiahnuť. 

Nowak je kulinárny kritik a druhý z páru je Wojciech Amaro - reštauratér a kuchár. Preto sa obaja hodili do scénky v kuchyni. 

Spoty sú stále dostupné na poľskych stránkach tu a tu.

A ako to pri kontroverzných situáciách býva, ako reakcia na stiahnuté spoty vznikli vtipné komiksy. Tie vykresľujú ľudí, ktorí triedia odpad, ako homosexuálov. Na oboch obrázkoch vidieť, že autori toho, kto triedi odpad, označujú za homosexuála. 

zdroj: FB stránka užívateľa Piotr Watson Bronicki

 

zdroj: rysunki.me

 

Zdroj: mediahub.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 17:32