StoryEditor

Takto vyzerá kampaň na dámsku bielizeň, keď nepoužijete photoshop

25.08.2016, 19:42
Autor:
ebeb
Ženy z celého sveta posielajú fotografie v bielizni. Kampaň obhajuje ich postavenie v spoločnosti.

Bežné talentované ženy polonahé vo svojich bytoch. To je hlavná kampaňová myšlienka projektu, ktorý patrí novozálandskej skupine aktivistov, Lonely Girls

Tí si zobrazli za cieľ zdvihnúť sebavedomie a postavenie žien vo svete. A tak začali vyrábať dámsku bielizeň, plavky a vôbec oblečenie, ktorým vyzdvihnú ženu ako takú. Ešte zaujímavejšie ale je, akým spôsobom sa rozhodli svoje produkty spropagovať.

Oslovili na to americkú herečku Lena Dunham, ktorá je známa tým, že jej telo nemá práve najdokonalejšie krivky, ale ešte viac sa preslávila svojím pravidlom nikdy nepoužívať na retušovanie svojich fotografií Photoshop.

Herečka viackrát vyhlásila, že miluje svoje telo také, aké je, a ak ju chcú fotiť na titulku magazínu, tak jedine bez retuše. Práve ona perfektne zapasovala do projektu, v ktorom sa má vyzdvihnúť prirodzený talent a krása žien z celého sveta. Na pomoc si zavolali aj priateľku Leny Dunham britskú umelkyňu Jemima Kirke.

Kampaň je zostavená zo série fotografií dvoch priateliek, ktoré sa chystajú von v new yorkskom apartmáne. Na sebe majú len spodnú bielizeň a fotky sú úplne bez úpravy. Internet obiehajú dve fotografie, kde priateľky sedia v kúpelni či v spálni, pričom jedna maľuje druhú. 

lonely project

 Do série fotografií majú prispievať aj obyčajné mladé, silné a talentované ženy z celého sveta, ktoré sa väčšinou fotia doma v prirodzenom prostredí a samozrejme v spodnom prádle. Tie, ktoré sa odvážia zverejniť fotografiu bez retuše, sa stanú akýmsi vzorom pre ostatných.

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

lonely project

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:39