StoryEditor

V Inchebe začal najväčší pivný festival Slovenska Junifest

04.06.2004, 00:00

Najväčší pivný festival Slovenska Junifest dnes otvoril svoje brány pre všetkých ctiteľov zlatistého moku na pravom brehu Dunaja v bratislavskej Inchebe.

Počas desiatich dní budú môcť jeho návštevníci v čase od 11. do 23. hodiny ochutnávať rôzne gastronomické špeciality, tri najväčšie pivovary na Slovensku Heineken, Topvar a Šariš budú podľa vzoru nemeckého Oktoberfestu čapovať pivo do litrových pohárov. Aktivity pre mládež zastrešuje nealkoholická Coca Cola.

Večery bude moderovať Ivan Vojtek, Štefan Skrúcaný, Vilo Rozboril či Martin Nikodým. Hudobnú produkciu zabezpečia Modus, Bratislava Hot Serenaders, Tublatanka, Lojzo, Banjo Band Ivana Mládka, Horkýže Slíže, Senzus a ďalšie známe kapely, jeden z večerov organizátori venovali ľudovej hudbe. Spestrením pre všetkých budú rôzne súťaže, napríklad pitie piva v stoji na rukách, dvíhanie 50 litrov piva v ľahu na lavičke či beh s pivom po všetkých výčapoch. Návštevníci sa budú môcť oboznámiť s históriou piva, pripravená je prehliadka historických pivných fliaš. Každý deň bude vyžrebovaný jeden výherca sumy päť tisíc korún.

Organizátor Junifestu Kamil Križan predpokladá, že na festival príde minimálne 50 tisíc účastníkov. V B hale Incheby na nich čaká tri tisíc miest na sedenie, veľkoplošná obrazovka a kvalitné ozvučenie. V budúcom roku chce Križan rozšíriť reklamnú kampaň Junifestu aj na krajiny Vyšehradskej štvorky a z pivného festivalu spraviť novú turistickú atrakciu pre cezpoľných návštevníkov. V roku 2006 plánuje pozvať na Junifest primátorov európskych veľkomiest. Junifest by sa mal podľa Križana stať výkladnou skriňou dobrej organizácie a obsluhy pre spokojnosť návštevníkov i reklamných partnerov.

Vstupenka na pivný festival stojí 50 korún, parkovanie v areáli Incheby je zadarmo. Za liter piva zaplatia návštevníci 35, 40 respektíve 45 korún.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:17