Miha Pogacnik
StoryEditor

Big Ideas for CEE predstavuje dvojicu svetovo uznávaných rečníkov, ktorí sa podieľajú na zmene sveta ako ho poznáme

24.06.2013, 10:37
Miha Pogacnik a Nenad Pacek vystúpia na prestížnom fóre Big Ideas for CEE v októbri v Bratislave.

Miha Pogacnik, ktorý netradičným spôsobom prepája inovatívne myšlienky pre podnikanie s hrou na husle, a Nenad Pacek, ktorý 16 rokov viedol rešpektované analytické oddelenie pri časopise The Economist, vystúpia na prestížnom fóre Big Ideas for CEE v októbri v Bratislave. Pripoja sa tak ku Kenovi Segallovi a ďalším piatim výnimočným osobnostiam, ktorí prídu inšpirovať slovenských podnikateľov a manažérov.

Miha Pogacnik sa preslávil tým, ako vo veľkých spoločnostiach pomohol spustiť zásadné zmeny a nachádzať nové inšpirácie. Opustil sľubnú kariéru klasického koncertného majstra, aby manažérom po celom svete otvoril cestu k využitiu kreativity vo svojej práci. Pogacnik vytvára nový vzťah medzi umením a podnikaním. Vo svojich vystúpeniach zvýrazňuje to, čo sa môžu podnikatelia naučiť od umelcov – inak počúvať a inak vidieť podnety každodennej rutiny.  Pogacnik využíva umenie ako organizačný nástroj rozvoja, vďaka čomu sa aj odvážne vízie stávajú uskutočniteľné. Okrem poradenstva pre globálne firmy a inšpiratívnych vystúpení na konferenciách pôsobí ako diplomat. Od roku 1992 pôsobí aj ako veľvyslanec kultúry Slovinska. Na Big Ideas for CEE vystúpi s prezentáciou Stratégia hudobného líderstva! Obnova stredoeurópskeho ducha.

Nenad Pacek je jedným z popredných svetových autorít na rozvíjajúce sa trhy. Poskytuje poradenstvo pre podnikateľské elity na tému kľúčových príležitostí a výziev a pomáha im nastaviť úspešné stratégie. Šestnásť rokov pracoval v rešpektovanom The Economist Group ako riaditeľ jej analytického oddelenia Economist Intelligence Unit. Pacek viedol globálne konferencie a okrúhle stoly za účasti politických a podnikateľských lídrov v celej Európe, Afrike a na Blízkom východe. Vďaka tomu je často oslovovaný svetovými médiami.

Vydavateľstvo Virgin Book zaradilo Paceka medzi 40 vedúcich tvorcov názorov v oblasti hospodárstva a podnikania. Svoju povesť si vybudoval dlhoročným poskytovaním poradenstva najväčším svetovým korporáciám.

 

Big Ideas for CEE (www.bigideasforcee.eu) je pravidelné dvojdňové stretnutie spíkrov z celého sveta s podnikateľskou elitou a vrcholovými manažérmi krajín strednej a východnej Európy. Svoju históriu začalo písať v roku 2011. Tento rok sa uskutoční 17. a 18. októbra 2013 v Bratislave. „Na podujatí vystúpi spolu osem osobností z oblasti obchodu, manažmentu, športu, či umenia, ktoré dokázali premeniť príležitosť na úspech a problémy na nové naštartovanie. Sme presvedčení, že tak, ako pomohli globálnym korporáciám, môžu byť zdrojom inšpirácie, nových myšlienok a nápadov aj pre tých, ktorí prídu na naše podujatie,“ hovorí manažérka projektu Big Ideas for CEE, Karolína Kubelová.

Generálnymi partnermi Big Ideas for CEE sú spoločnosti SOITRON a KPMG Slovensko. Mediálnym partnerom sú Hospodárske noviny. Podujatie sa uskutoční v priestoroch Hotela Radisson BLU Carlton.

Zdroj: Neopublic Porter Novelli

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:12