StoryEditor

Slovenský McDonald’s má novinku: Zľavové kupóny v mobiloch a špeciálne akcie

02.06.2014, 18:06
Fastfoodový reťazec prináša na Slovensko novú aplikáciu. Zľavové kupóny McDonald’s už nebude treba tlačiť a vystrihovať.

Reťazec McDonald's prináša na Slovensko novinku: aplikáciu Môj McDonald’s, ktorú naplní zľavovými kupónmi a avizuje tiež špeciálne zľavy len pre jej používateľov.

Uvedenie novej aplikácie ohlásil reťazec dnes v zákazníckom newsletteri.

Slovenská aplikácia vychádza z českej. Tá vznikla v zázemí Omnicom Media Group (OMD) a na český trh sa dostala v roku 2012. OMD Digital na svojom webe tvrdí, že aplikácia bola odpoveďou na to, že “papierové zľavové kupóny už nefungujú ako kedysi”. Urobila preto prieskum a zistila zmeny spotrebiteľa, ktoré hovorili práve v prospech mobilnej aplikácie. “Cieľom kampane bolo rozšíriť zľavové kupóny (hlavný motivátor väčšej frekvencie návštev v reštauráciách McDonald's a teda hlavný nástroj podpory predaja) i tam, kde doterajšie papierové kupóny nie sú relevantné a v budúcnosti ich postupne nahradiť,” tvrdila agentúra. K augustu 2012, teda niekoľko mesiacov po jej spustení, si ju stiahlo 80 tisíc Čechov.

Slovenská aplikácia sľubuje niekoľko benefitov, tým najväčším pravdepodobne budú zľavové kupóny. Doposiaľ ich slovenský McDonald's distribuoval cez svoje prevádzky, vkladal do časopisov (napríklad Plus 7 dní), alebo vhadzoval do schránok. Zákazníci si ich museli vystrihnúť a preukázať sa nimi pri platení. “Digitálnou” alternatívou bola možnosť stiahnuť si ich z webu McDonaldu, no aj v tomto prípade bolo treba vytlačiť ich.

K doterajším možnostiam pridáva teraz McDonald's ďalšiu, nepapierovú a čisto digitálnu. Ľudia si môžu stiahnuť aplikáciu Môj McDonald’s pre svoje mobilné zariadenia a uplatniť si zľavy vďaka nej. “Aplikácia Môj McDonald's vám umožní mať neustále k dispozícii všetky zľavové kupóny,” uvádza popis v Google Play. Okrem toho v nej nájdu prehľad o všetkých produktoch, môžu si nájsť najbližšie reštaurácie alebo využiť sekciu "Na rovinu" či hru "Ukáž sa v McDonald’s”. Mcdonald's navyše trdí, že aplikácia prinesie “zľavové kupóny aj v dobe, kedy žiadna veľká kupónová akcia neprebieha”.

Aplikácia Môj McDonald's je k dispozícii pre mobily s operačným systémom Android 2.3 a vyššie v obchode Google Play. Iné platformy zatiaľ McDonald's na Slovensku nepodporuje.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 08:08