Peter Vavro
StoryEditor

Z Hospodárskych novín odchádza Peter Vavro

28.10.2014, 10:40
Peter Vavro prijal úplne novú profesionálnu výzvu. Vedením redakcie HN je poverená Marcela Šimková.

Z vydavateľstva Ecopress odchádza šéfredaktor Hospodárskych novín Peter Vavro. S okamžitou platnosťou je poverená vedením redakcie Marcela Šimková.

Peter Vavro sa rozhodol z postu šéfredaktora Hospodárskych novín odísť na vlastnú žiadosť. „Dostal som ponuku, ktorá pre mňa predstavuje úplne novú profesionálnu výzvu. Preto som sa rozhodol ju prijať.“ Peter Vavro pôsobil v Ecopresse 11 rokov, šéfredaktorom najčítanejšieho a najpredávanejšieho ekonomického titulu na Slovensku bol od marca 2008.

„Petrovi Vavrovi ďakujem za profesionalitu, s ktorou viedol denník Hospodárske noviny,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti Mafra Štěpán Košík.

„I keď som s Petrom Vavrom spolupracoval iba veľmi krátko, rád by som sa mu poďakoval za jeho doterajšiu profesionálnu prácu a prínos vo vydavateľstve Ecopress,“ povedal o zmene na šéfredaktorskej stoličke výkonný riaditeľ vydavateľstva Vladimír Mužík. „Marcela Šimková pôsobila vo funkcii zástupkyne šéfredaktora, a preto je kompetentná túto funkciou po Petrovi Vavrovi okamžite prevziať. Má dosť skúseností na to, aby sa pod jej vedením značka Hospodárskych novín v budúcnosti posilnila a stabilizovala,“ dodal.

Marcela Šimková pôsobí v Hospodárskych novinách skoro tri roky, začínala ako redaktorka ekonomiky, potom oddelenie viedla. Doteraz pôsobila na pozícii zástupkyne šéfredaktora pre ekonomiku a spravodajstvo. Do HN prišla z denníka Pravda.

Hospodárske noviny prešli vlani redizajnom grafiky a najmä obsahu pri príležitosti 20. rokov pôsobenia na trhu - s dôrazom na jasnú ekonomickú profiláciu tohto titulu.

Zdroj: Stratégie

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:54