Christian Maajgard, bývalý šéf LEGO vystúpi v rámci konferencie Big Ideas for CEE.
StoryEditor

Do Bratislavy príde aj bývalý šéf LEGO

07.04.2015, 13:10
Podujatie Big Ideas for CEE 2015 isto prinesie niečo, čo inšpiruje, prípadne zmení život. Do Bratislavy v polovici apríla príde jedna z najvplyvnejších žien Silicon Valey, Tracey Wilen alebo Jan Zadák, prezident HP pre Európu, Blízky Východ a Afriku, ktorý sa dostal z bývalého Československa najvyššie v manažmente globálnych korporácií.

Slováci za svetovými konferenciami nemusia cestovať do Ameriky alebo Veľkej Británie. V roku 2011 vznikol v Bratislave projekt, ktorý je jedinečný pre celý stredoeurópsky región. Na jednom pódiu, počas dvoch dní tu stretnete nie jedného, dvoch či troch svetových spíkrov, ale hneď šesť. Hostia Big Ideas for CEE zastupujú najprestížnejšie univerzity sveta a na svojom konte majú prácu pre najvýznamnejšie globálne spoločnosti. Okrem už v úvode spomínaných, Bratislavu navštívia aj ďalšie významné osobnosti. Tí, ktorí vyrastali pri skladaní LEGO a dnes už riadia svoje firmy, tu môžu stretnúť Christiana Majgaarda. Tento Dán stál desaťročia na čele hračkárskeho impéria a rozšíril jeho pôsobenia aj do oblasti prevádzkovania zábavných parkov alebo počítačových hier. „Keď zlyhávala taká firma ako je LEGO, ľahko sa to môže stať komukoľvek z nás. O to skôr, že v dnešnej dobe istoty na ktoré sme sa roky spoliehali, rýchlo miznú. Vždy som viac veril na úspech technického backgroundu ako na marketing. Napriek tomu, alebo práve preto, som zvedavý na vystúpenie Christiana Majgaard,“ povedal spoluzakladateľ projektu Big Ideas for CEE, Ondrej Smolár. 

Priestor pre nový biznis

Miesto, ktoré spája na pódiu osobnosti ako Gary Kasparov, Joan Laporta alebo Magnus Lindkvist, prirodzene vytvára veľké veci aj v sále. Nové známosti, nové priateľstvá, nové partnerstvá... ale aj nové produkty. „Takýto príbeh zažili naši účastníci hneď na prvom Big Ideas for CEE v roku 2011. Dvaja ľudia, ktorí sa predtým nepoznali, sedeli vedľa seba v sále. Keď sa zoznámili, jeden hovoril o svojom podniku, druhý aj vďaka mimoriadne podnetnému prostrediu prišiel s nápadom a ten zakrátko realizovali a dnes je z toho produkt dostupný v obchodoch,“ hovorí manažérka projektu Big Ideas for CEE, Karolína Kubelová. O výnimočné zážitky nebola núdza ani v roku 2013, kedy Big Ideas for CEE hostilo Ivana Lendla alebo Kena Segalla. Jeden zo spíkrov, Peter Fisk tu hovoril o spoločnostiach a projektoch, ktoré menia zaužívané pohľady na biznis a každodenný život. Mnohí v sále vtedy možno prvýkrát nielen počuli o projekte Aeromobil, ale aj osobne stretli Štefana Kleina a Juraja Vaculíka. Neskutočný projekt lietajúceho auta zo Slovenska za ten čas vyrástol a naberá na reálnych kontúrach. Tento rok sa Big Ideas for CEE, ako prvé podujatie v regióne, môže pochváliť partnerstvom s najprestížnejšou biznis školou na svete Harvard Business School, absolventmi ktorej sú viacerí prezidenti, lídri globálnych spoločností ako aj svetovo uznávaní odborníci vo svojich oblastiach.

Tretie Big Ideas for CEE sa uskutoční 16. a 17. apríla 2015 v Bratislave. Registrácia je dostupná na stránke www.bigideasforcee.eu Víziou Big Ideas for CEE je inšpirovať lídrov k novým nápadom, predstaviť inovácie, umožniť im myslieť vo veľkom a prispieť tak k pozitívnemu rozvoju biznisu v regióne. Víziou Big Ideas for CEE je inšpirovať lídrov k novým nápadom, predstaviť inovácie, umožniť im myslieť vo veľkom a prispieť tak k pozitívnemu rozvoju biznisu v regióne. S touto víziou sa stotožňujú aj generálni partneri podujatia SOITRON, KPMG Slovensko, Slovenská sporiteľňa a ESET. Big Ideas for CEE má tú česť uskutočniť sa pod záštitou Prezidenta Slovenskej republiky, pána Andreja Kisku. Partnerom Big Ideas for CEE je MAFRA, vydavateľstvo denníka Hospodárske noviny a mesačníka Stratégie.

https://www.youtube.com/watch?v=ZcyTQplBOYk

https://www.youtube.com/watch?v=NuQQ9Rhepoo

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:50