StoryEditor

Skok tvrdo zaútočil na Smer. Video s teroristami však rýchlo stiahol

10.01.2016, 12:28
Video, v ktorom teroristi ďakujú slovenskej vláde, zdieľali v priebehu pár hodín stovky ľudí. Mnohých ľudí však pobúrilo.

"Chceme sa vám zo srdca poďakovať za to, že si ľudí u vás terorizujete sami. Ďakujeme za poslanca Jánoša, čo beztrestne týra ženy tak, ako to robíme aj my u nás. Ďakujeme za Paškovcov, čo v presile mlátia mužov, aj bezbranné baby na ulici!" Tieto slová adresuje slovenskej vláde skupina bradatých mužov ozbrojených samopalmi. Nejde však o reálnu situáciu, ale o scénu z predvolebného videa mimoparlamentnej strany Skok.

Video zverejnila strana na Facebooku v nedeľu doobeda, po pár hodinách ho stiahla. Momentálne sa na sociálnej sieti už nenachádza a nie je možné si pozrieť. 

"Paródiou na propagandistické videá chcel SKOK! poukázať na nezmyselnú predvolebnú debatu o témach, ktoré netrápia Slovákov - podľa nás by sa malo hovoriť o tom, že každý tretí mladý človek nemá prácu a každý druhý chce zo Slovenska odísť. Avšak vzhľadom na množstvo vulgárnych príspevkov v diskusii admin fanúšikovskej stránky SKOK! zdieľané video stiahol. Naďalej však budeme hľadať spôsob, ako upozorňovať na to, o čom sa na Slovensku nehovorí," píše sa v stanovisku, ktoré pre HNonline poskytla strana Juraja Miškova.

Vodca teroristickej skupiny na videu ďakoval aj za "komplet nefunkčné" zdravotníctvo, školstvo a súdnictvo. "Takto by sme vám krajinu nedokázali rozvrátiť, ani keby sme vám tam poslali tisíc bojovníkov."

Skok, ktorého preferencie sa dlhodobo pohybujú hlboko pod hranicou zvoliteľnosti do parlamentu, zaútočil tvrdo na konkrétnu politickú stranu až teraz. "Keby sme šli robiť teror na Slovensko, určite volíme Smer," odkazuje na záver videa vodca ozbrojencov.

Strana Juraja Miškova doteraz uverejnila viacero parodických videí. Hlavný odkaz však spočíval najmä v tom, že ľudia by si už nemali vyberať medzi pravicou a ľavicou.

Nové video s teroristami zdieľali na Facebooku stovky ľudí. Podľa viacerých diskutujúcich je však video už za hranicou vkusu. Aj bol jeden z dôvodov, prečo strana video nakoniec vymazala.

Obsah stiahnutého videa si môžete pozrieť tu:


Zdroj obrázkov: Video strany SKOK!

Zdroj: peb

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 18:45