StoryEditor

Rádio Europa 2 má novú generálnu riaditeľku

29.03.2016, 10:04
Stala sa ňou Tatiana Ďuricová, ktorá prišla do Europy 2 zo spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia.

Od 1. apríla sa riadenia českých aktivít skupiny Lagardere, do ktorých patrí aj slovenská Europa 2, ujme nová generálna riaditeľka Tatiana Ďuricová. Tá prichádza do Europy 2 zo spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a.s.

Stratégie o tejto plánovanej zmene informovali ešte v januári tohto roka. Vtedy generálny riaditeľ a predseda predstavenstva  Europa 2 a.s.,  (Lagardere Active ČR) - Miroslav Hrnko povedal: "Výkonnú pozíciu generálneho riaditeľa (country manažéra), ktorá je teraz vykonávaná z pozície predsedu predstavenstva plánujeme do budúcnosti,  v horizonte niekoľkých mesiacov, obsadiť kandidátom zo Slovenska. Jeho meno zatiaľ z organizačných dôvodov nebudeme zverejňovať. " Podľa informácií Stratégií to mal byť kandidát, ktorého meno súvisí s vydavateľstvom Ringier Axel Springer Slovakia.

Informácie sa potvrdili teraz. Tatiana Ďuricová sa pohybuje v oblasti médií a marketingovej komunikácie už viac ako 10 rokov. Začínala ako BTL, event, či brand manažér v slovenských spoločnostiach ako je ČSOB, alebo Perex. Do Lagardere Active prichádza z vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia a.s., kde získala za päť rokov skúsenosti na rôznych marketingových pozíciách. Vo svojej poslednej pozícii Senior Group Brand Manager, bola zodpovedná za vedenie tímu a strategické riadenie printových aj internetových značiek ako je Nový Čas, AUTO BILD, čas.sk, aktuality.sk a ďalšie.

V Lagardere Active bude  zodpovedná za aktivity tejto skupiny na Slovensku a to ako za smerovanie stanice Europa 2, tak za tvorbu celkovej multimediálnej stratégie, rozvoj portfólia produktov a služieb a v neposlednom rade za personálne a finančné riadenie úspešného slovenského mediálneho domu.

 "Stanica Europa 2 vykazuje dlhodobo stabilné výsledky počúvanosti nad hranicou 300 tisíc poslucháčov včera, čo ju radí medzi 5 najpočúvanejších slovenských rozhlasových staníc. Zámerom medzinárodnej skupiny Lagardere je vytvoriť na Slovensku samostatnú filiálku, rovnako ako je tomu v iných krajinách, s cieľom naďalej rozvíjať brand Europa 2, "hovorí Michel Fleischmann, prezident mediálnej skupiny Lagardere Active ČR.

Z tohto dôvodu vzniká nová pozícia country manažéra, čiže generálnej riaditeľky, ktorá bude s manažmentom spoločnosti zodpovedná za smerovanie Europy 2 na Slovensku. "Som rád, že sa podarilo dohodnúť na spolupráci s takou mediálnou profesionálkou, akou je Tatiana Ďuricová," dodáva Michel Fleischmann, prezident mediálnej skupiny Lagardere Active ČR.

Rádio Europa 2 je podľa MML našim piatym najpočúvanejším rádiom, komerčnou štvorkou. Pred koncom roka Europa 2 ohlásila, že končí spoluprácu s Fun rádiom a jej komerčný priestor bude od januára tohto roka  exkluzívne predávať Radio Services, ktoré má v portfóliu: Rádio Jemné, Rádio Anténa Rock a  Rádio Vlna. Všetky rádiá sídlia v jednej budove.

 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:36