StoryEditor

RTVS čakajú najnáročnejšie priame prenosy. Vysielať sa budú do celého sveta

04.03.2016, 12:56
Preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej budú pútať pozornosť divákov. Slovensko ešte nikdy nemalo dve slalomárky v absolútnej špičke.

Preteky Svetového pohára sa na Slovensko vracajú po 30 rokoch, RTVS čaká najnáročnejšia séria priamych prenosov.

 

Vlhová vyrastala na svahoch v Jasnej

Pre rodenú Liptovčanku Petru Vlhovú je Jasná zároveň svahom,  na ktorom vyrastala a v r. 2014 tu získala titul juniorskej majsterky sveta.  „V Jasnej sa predstaví absolútna svetová špička nielen v slalome, ale aj v obrovskom slalome,“ hovorí šéf športovej redakcie RTVS Marcel Merčiak. „V obráku budú štartovať Švajčiarka Lara Gutová, nemecká pretekárka Viktoria Rebesburgová, ktorá zabojuje o tretie víťazstvo za sebou, Rakúšanka Eva Maria Bremová či Talianka Federica Brignoneová,“ dopĺňa M. Merčiak. V Jasnej teda budú všetky víťazky pretekov v tejto sezóne okrem Američanky Lindsey Vonnovej, ktorá nesporne patrí k najväčším hviezdam zjazdového lyžovania a zároveň je najúspešnejšou pretekárkou v histórii pretekov Svetového pohára, no kvôli zraneniu kolena, ktoré utrpela na pretekoch v Andorre, na štart nadchádzajúci víkend bohužiaľ nenastúpi.

Najväčšími konkurentkami Veroniky Velez Zuzulovej, Petry Vlhovej a Barbary Kantorovej v nedeľu  budú líderka slalomového rebríčka Frida Hansdotterová, Šárka Strachová, Wendy Holdenerová, ale predovšetkým fenomenálna Mikaela Schiffrinová, ktorá sa na svahy vrátila po zranení a okamžite vyhrala preteky v Crans Montane.

 

Vizualizácia trate obrovského slalomu:

 

V Jasnej až 20 HD kamier

RTVS vyrába signál z tohto športového podujatia prakticky do celého sveta. Verejnoprávna televízia bude preteky snímať až na 20 HD kamier, pripravené budú dve super slow motion kamery na snímanie efektných spomalených opakovaných záberov, ale aj tri kamerové žeriavy. V Jasnej bude mať RTVS šesť prenosových vozov a celkovo 35 členov technického štábu. „Prípravy na toto podujatie sa začali už v lete 2015, čo svedčí o náročnosti zabezpečovania takýchto priamych prenosov. Určite ide o najkomplexnejší a technicky najnáročnejší prenos, aký RTVS produkovala,“ konštatuje šéf techniky RTVS Andrej Doležal. „Predstavuje pre nás jednu z najväčších profesionálnych výziev v celej histórii televízneho vysielania na Slovensku. Pevne verím, že aj vďaka RTVS sa diváci budú môcť tešiť z pódiových umiestnení našich pretekárok,“ dodáva A. Doležal.

 

Vizualizácia slalomovej trate:

 

 

Program vysielania RTVS počas Svetového pohára FIS v Jasnej 2016:

Sobota 5. 3.
10:00 Obrovský slalom - 1.kolo
13:00 Obrovský slalom - 2.kolo

Nedeľa 6. 3.
10:00 Slalom - 1. kolo
12:45 Slalom – 2 .kolo

Priame prenosy RTVS bude komentovať Vladimír Genda, moderátorom štúdia je Ján Hudok, rozhovory v dojazdovom priestore bude pripravovať Oľga Hamadejová a pri trati budú pôsobiť redaktori Peter Šajdík a Milan Stanko. Všetky priame prenosy budú vysielané na Dvojke v HD kvalite,  dostupné budú aj prostredníctvom webového streamu na stránke RTVS. Vizualizáciu tratí nájdete na Facebooku Šport v RTVS.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: GO ZUZU GO! Velez-Zuzulová má špeciálnu hymnu (video a cover verzie)

 

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

 

 

 

Zdroj: RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 09:02