StoryEditor

Virálne video: Biznis lídri hovoria, aký by mal byť podnikateľ budúcnosti

08.06.2016, 17:00
Slovenským podnikateľom položili otázku: Aký má byť podnikateľ budúcnosti?

Aj na Slovensku sa dá zmysluplne podnikať, viesť prospešný podnik a byť v biznise spoločensky zodpovedný. To je odkaz slovenských podnikateľských lídrov v najnovšej kampani. Zástupcovia investičných fondov, známi podnikatelia aj startupisti vystúpili v kampani pre osvetu a podporu social business-u na Slovensku. Ich cieľom je inšpirovať mladých Slovákov k vlastným nápadom, začatiu podnikania, rozbiehaniu prospešných a udržateľných projektov, ktoré ich dokážu uživiť a zároveň zlepšia svet okolo nás. Môže ísť pri tom o kaviareň zamestnávajúcu ľudí bez domova ale aj o technologické inovácie a startupy v oblasti životného prostredia, energetiky či e-health.

 

Ku kampani vzniklo viacero videí, v ktorých lídri hovoria napríklad, do akých aktivít sa oplatí investovať čas a peniaze a aký by mal byť podnikateľ budúcnosti. Do projektu sa zapojili napríklad Michal Meško (Martinus), Lucia a Šimon Šickovci (Pixel Federation), Ivan Štefunko (Neulogy Venture), Ken Ryan (KPMG a The Startupp Studio), Roman Čmelík (Limerock Advisory), Lukáš Bakoš (Maxman Consultants). Vo videu hovoria, ako si predstavujú dnešného podnikateľ, ktorý raz uspeje v podnikaní, ktoré má okrem ziskovosti aj vyšší cieľ. 

Videá na Facebooku videlo spontánne za prvý týždeň vyše 10 000 ľudí. 

“Firmy sa u nás už začínajú správať spoločensky zodpovedne. A tak sa snažia aj podnikať. Stáva sa normou, že firmy venujú čas svojich zamestnancov na dobrovoľnícke aktivity a viac dbajú na životné prostredie a dopad ich aktivít na prostredie. Stále nám tu však chýba základná stavebná sila ekonomiky - aktívny jednotlivec. Podnikateľ, ktorý nielenže robí spoločensky zodpovedné podnikanie, ale priamo rieši konkrétne spoločenské problémy svojou hlavnou biznis aktivitou,” uviedla jedna z tvorcov kampane a spoluzakladateľka Impact HUB Bratislava, Baška Klimek.

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 05:33