StoryEditor

V Británii vyšiel nový denník po 30 rokoch. Dva milióny výtlačkov rozdá zadarmo

29.02.2016, 13:57

Noviny budú vychádzať len ​​v papierovej podobe, sprievodný spravodajský server k nim nevznikne.

V Británii dnes začal vychádzať nový "politicky neutrálny" denník The New Day. Spoločnosť Trinity Mirror, ktorá vydáva aj ľavicový denník Daily Mirror, rozdá prvé dva milióny výtlačkov zadarmo, od utorka sa budú noviny predávať prvé dva týždne za 25 pencí (32 centov) a neskôr za 50 pencí (64 centov). The New Day je podľa vydavateľa prvý nový celoštátny denník v Británii za posledných 30 rokov.

Cieľovou skupinou budú podľa vydavateľstva ľudia, ktorí si už papierové noviny dávno nekupujú. Od ostatných denníkov by sa mal odlišovať nielen politickou neutralitou, ale aj "optimistickým prístupom". Denne by chcela predávať spoločnosť Trinity Mirror asi 200.000 kusov. Noviny budú vychádzať len ​​v papierovej podobe, sprievodný spravodajský server k nim nevznikne.

Nový titul podľa šéfa vydavateľstva Simon Foxa "zaplní dieru na trhu". "Viac ako milión ľudí prestalo kupovať v posledných dvoch rokoch noviny v stánkoch, my ale veríme, že veľká časť z nich by sa mohla nechať znovu zviesť tým správnym produktom," povedal. Šéfredaktora Alison Phillipsová uviedla, že chce v novom denníku "pokryť vyvážene všetky dôležité udalosti, bez toho, aby čitateľom hovorila, čo si majú myslieť".

Nový celoštátny denník prichádza do predaja v čase všeobecného poklesu predaja tlačených novín a prechodu čitateľov k spravodajským serverom na internete, uviedol spravodajský web BBC. Napríklad denník The Independent plánuje na konci marca posledné vydanie na papieri. Po tridsiatich rokoch chce tak plne prejsť na elektronický formát.

 

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

 

 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:51