StoryEditor

Viete, čo je "organization porn"? Trend na Instagrame si obľúbili nielen značky

29.02.2016, 23:00
Vybrali sme ukážky najkrajších fotografií z tohto trendu.

Vybrali sme ukážky najkrajších fotografií z tohto trendu.

Okrem "get featured" trendu, o ktorom si viac prečítate tu, sa v kreatívnej tvorbe skloňuje tiež pojem "organization porn". Ide o typ fotografií, na ktorých nájdete dômyselne usporiadané veci, ktoré spolu vytvárajú určitý komplex. Na týchto fotografiách môžeme nájsť napríklad cestovateľskú výbavu, z ktorej všetky veci sú usporiadané na fotografii precízne a každá z nich má vlastné miesto. Väčšinou sa jedná o veci, ktoré sami o sebe na prvý pohľad nemusia byť až tak pekné, ale spoločne dávajú význam. Základný princíp, ako rozmiestňovať predmety je, že hrany predmetov tvoria pravideľné 90 stupňové uhly.  

To, že podobné fotografie sú obľúbené, je aj psychologicky podložené. Mozog vraj nie je na podobnú "dokonalosť" zvyknutý a tak, pohľad na "organization porn", ktorý je na dokonalosti rozloženia vecí postavený, vyvolá príjemné pocity. Jedna z prvých, kto začal podobné fotografie zverejňovať, bola americká fotografka Emily Blincoe

A "organization porn" neostalo výsadou iba fotografov, ale tento trend sa rýchlo ujal i medzi značkami. A siete ako Reddit, Pinterest či u nás najmä Instagram si "organization porn" veľmi dobre osvojili. Nechajte sa inšpirovať. 

Ukážka fotografií Emily Blincoe, ktorá sa spája s "organization porn":

 

 

A ukážky "organization porn" nájdete aj na instagramovom účte mladej českej firmy Bewooden. Tá sa preslávila výrobov drevených predmetov pre pánsku módu. Najznámejší je ich pánsky drevený motýlik do smokingu. 

 

A pri pánskej móde ešte ostaneme. Soxy je značka, ktorá má záľubu v pánskych ponožkách. Na rôzne spôsoby. 

 

Vynechať sme nemohli ani Herschel Supply, značku, ktorá ponúka módne ruksaky a ktorá už bola niekoľkokrát spomínaná ako príklad dobrého Instagram účtu. A trend "organization porn" zobrala vážne. 

 

Granit je švédska firma, ktorá ponúka rôzne nápady do domácnosti a tiež produkty, ktoré vám majú spríjemnisť domov. Na jej Instagrame sa môžete tieť ľahko inšpirovať. 

 

Ďalší príklad fotografky je foodblogerka, ktorú nájdete na Instagrame pod názvom lumadeline. A rada si svoje dielo nafotí, ako iné značky.

 

 

 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:50