StoryEditor

Cez WhatsApp „písmenkuje“ rekordne veľa ľudí

20.04.2015, 10:39
WhatsApp hlási 800 miliónov používateľov mesačne. Zo sociálnych médií má viac iba Facebook.

Aplikácia WhatsApp hlási rekord: 800 miliónov aktívnych používateľov mesačne. Informuje o tom CNet s odvolaním sa na šéfa WhatsApp-u Jana Kouma.

Web dodáva, že to WhatsApp zaraďuje medzi najväčšie sociálne médiá. Twitter má 288 miliónov aktívnych používateľov, Instagram mal v decembri 300 miliónov a Facebook 1,39 miliardy.

Facebook povedal, že tento rok chce vysoko investovať do doteraz neziskových dcérskych spoločností, ako je napríklad firma špecializovaná na 3D okuliare Oculus VR alebo práve WhatsApp. Facebook prevzal firmu WhatsApp vo februári minulého roka za 22 miliárd dolárov. Viac informácií.

WhatsApp - now serving 800,000,000 monthly active users. Reminder for the press out there: active and registered users are not the same thing :)

Posted by Jan Koum on Friday, April 17, 2015

WhatsApp slúži na zasielanie správ medzi používateľmi, čím poskytuje alternatívu voči esemeskám. Zmeny však čakajú aj "klasický" telekomunikačný trh. Reuters nedávno informoval, že Európska komisia sa chystá riešiť rastúcu konkurenciu na trhu, kde zaujímavú pozíciu získavajú kábloví operátori a alternatívy typu WhatApp či Skype. Spoločnosti ako Orange a Deutsche Telekom, ktoré už roky volajú po zmiernení regulácie, by sa mohli dočkať ústupkov. EÚ chce "dôkladne preskúmať" situáciu a napraviť to, že kým klasickí operátori podliehajú prísnejšej regulácii, noví hráči nie. To by mohlo viesť podľa Reuters k tomu, že napríklad Skype bude mať rovnaké povinnosti a bude napríklad musieť poskytovať núdzové volania. Andrus Ansip z Európskej komisie by mal svoj plán predstaviť 6. mája, konkrétne zmeny sa majú následne vykonať v roku 2016.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: ik, Reuters, TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 21:02