StoryEditor

Do Silicon Valley pôjdu ďalšie štyri slovenské firmy

14.06.2012, 17:06

Víťazmi súťaže SARIO sú projekty By Square, Foretaster, Quadisys a iInvoices.

Agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) vyhlásila ďalšie 4 inovatívne projekty, ktorých predstavitelia sa zúčastnia na stáži v americkom Silicon Valley. Víťazmi sú projekty By Square, Foretaster, Quadisys a iInvoices. "Ukázali, že slovenská komunita nových inovatívnych firiem rastie a stáva sa čím ďalej, tým viac konkurencieschopnou," povedal o víťazoch zástupca Plug&Play Tech Centre Fernando Gouveia, ktorý bol členom výberovej komisie.

Prví dvaja výhercovia pocestujú do Silicon Valley už v júli, ďalší dvaja v októbri 2012. Víťazi získajú jedinečný prístup k investorom, mentorom a veľkú pomoc pri rozvíjaní firmy. V Silicon Valley sa už pritom vystriedali 4 firmy, ktoré sa do programu zapojili v prvom kole. Do dvoch náborov sa dokopy prihlásilo 61 projektov.

Projekt je naplánovaný do konca roka 2012 a financovaný je zo štátneho rozpočtu. "Tento program dokazuje inovačnú schopnosť slovenských mozgov. Zároveň prispieva k rozvoju mechanizmu na podporu a pritiahnutie investorov na Slovensko, najmä do oblasti high-tech," informoval dnes minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorý odovzdával víťazom hlavnú cenu.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:43