Google Drive
StoryEditor

Google mení službu, ktorá má 190 miliónov používateľov. Toto sú novinky

16.07.2014, 12:00
Google Drive alias Disk dostal novú verziu, práve v týchto dňoch sprístupňuje webovú verziu. Prinášame prehľad zmien.

Google prináša novú verziu Google Drive - miesta na uchovávanie a zdieľanie súborov známy aj ako Google Disk. Zmeny predstavil koncom júna, no teraz ich začala masovo sprístupňovať pre svojich používateľov a teraz ukázal všetkým aj nové webové prostredie pre Google Drive.

Čo je nové?

- V prvom rade Google sľubuje "rýchlejší a jednoduchší" Drive. V rámci zjednodušenia ovládania napríklad tlačidlo "New"

- Jedným kliknutím si môžete prezrieť prehľad posledných úprav dokumentu

- Výrazne sa zmenilo webové rozhranie na drive.google.com. Google tvrdí, že odteraz môžete súbory spravovať rovnakým spôsobom a pomocou klávesových skratiek ako na počítači. Stlačením tlačidla command a kliknutím myši si viete vybrať viac súborov naraz, pravé tlačidlo funguje tiež. Do adresárov ich tiež presuniete myšou

- Na mobilných zariadeniach v Google Drive aplikácii by ste si podľa Googlu mali všimnúť, že Drive je rýchlejší. Rýchlejšia synchronizácia na pozadí umožní jednoduchšie hľadať a operatívnejšie otvárať súbory

- Nový Drive podporuje zoomovanie a má "high contrast" mód

- Okrem toho Google uviedol nové aplikácie pre dokumenty, tabuľky a najnovšie aj prezentácie. Umožňujú lepšie pracovať so súbormi aj v offline režine. Majú podporu pre dokumenty Office, ktoré môžete upravovať bez nutnosti konverzie.

Google tvrdí, že za dva roky od štartu Google Drive má táto služba 190 miliónov aktívnych používateľov. Je dostupná cez web a tiež aplikácie pre mobily a tablety.

 

Čo na to Stratégie: Užitočná zmena už aj tak dobrej služby. Webové rozhranie vyzerá vďaka veľkým ikonám prehľadnejšie, ovládanie je jednoduchšie. Zaznamenali sme však aj negatíva. Spolu s aktualizáciami aplikácii Google Drive ukončil niektoré funkcie pre staršie operačné systémy. Napríklad na starších Androidoch už nemôžete priamo cez Drive upravovať dokumenty. A samostatné aplikácie ako Google Docs fungujú na Adroide 4.0 a vyššom.

http://youtu.be/jWvKAYKlnnM

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 23:25