StoryEditor

Google predstavil sériu noviniek

30.10.2013, 10:00
Nové funkcie napríklad vymažú ľudí zacláňajúcich ľudí na vašich fotkách. Prečítajte si viac.

Google predstavil novinky. Spustí ich v najbližších dňoch.

Pochválil sa číslami svojej sociálnej siete Google+, ktorej komunita vraj "rastie rýchlejšie, ako si predstavovali". Mesačne má 540 miliónov aktívnych používateľov cez služby Googlu (Gmail, vyhľadávanie apod.) a 300 miliónov priamych aktívnych používateľov streamu. Každý týždeň na Google+ pribudne 1,5 miliardy fotografií.

Google+ nepresvedčil všetkých o svojej skutočnej sile. Rolfe Winkler z The Wall Street Journal uvádza, že je otázne, nakoľko sú používatelia na tejto sociálnej sieti aktívni. Facebook má mesačne 1,15 miliardy aktívnych používateľov, Twitter 232 miliónov. S 300 miliónmi sa Google+ dostáva pred Twitter, no Winklerovi chýbajú denné čísla, ktoré Google+ nezverejnil.

Práve na posilnenie Google+ prináša Google niekoľko noviniek. Služba Hangouts, ktorá umožňuje chat či videohovory, bude po novom podporovať aj lokalizáciu, SMS alebo animované gif-y. Videohovory budú fungovať vo full screen režime na všetkých obrazovkách - počítačoch aj mobiloch. Okrem toho pribudne možnosť načasovať verejné Hangouts On Air, ktoré budú na vašom YouTube, a vy ich budete môcť moderovať. Hangouts ponúknu tiež vylepšenú intenzitu jasu.

Fotografie a videá sa na Google+ tiež zmenia. Novinkou je ich zálohovanie v systéme iOS. Google+ zlepšuje i vyhľadávanie a pridáva tisícku kľúčových slov - takže budete môcť ľahšie nájsť fotografiu vo vašej knižnici, aj keď ste ju neotagovali. Fotografie v Google+ budú automaticky vylepšované. Funkcia Auto Awesome dostáva tri funkcionality: Action vám umožní pridať efekt pohybu, Eraser zase vymaže neželané objekty a Movie vytvorí "film" z videí aj fotografií a pridá mu efekty.

Lokalizácia na Hangouts

SMS na Hangouts

Funkcia Action

Funkcia Eraser

Tvorba videí s Auto Awesomely

http://youtu.be/Rv1tZm1sHQI

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:32