StoryEditor

Jednoduchý nápad priniesol milióny. Vybuchujúce mačiatka sú hitom

26.02.2015, 14:30
Obyčajná kartová hra vyzbierala cez Kickstarter skoro 8,8 milióna dolárov. Pritom tvorcovia mali cieľ len 10 tisíc.

"Obyčajná" kartová hra sa stala hitom. Tvorcovia Exploding Kittens chceli cez Kickstarter vyzbierať 10 tisíc dolárov, ale nakoniec získali milióny. Konkrétne 8 782 571 dolárov.

Hru s "vybuchujúcimi mačiatkami" finančne podporilo 219 382 ľudí, čo je najviac v histórii Kickstartera, informuje na blogu. Predošlý rekord bol necelých 106 tisíc.

A čo tak veľmi zaujalo? Autori hry Exploding Kittens na Kickstarteri hovoria, že je pre všetkých, čo majú radi mačiatka a explózie. Má to byť strategická mačacia verzia ruskej rulety. Hráči ťahajú karty a ten, kto si vytiahne vybuchujúce mačiatko, prehrá. K tomu sa pridávajú pravidlá, vďaka ktorým sa pri dobre zvolenej stratégii môžete vybuchujúcej karte vyhnúť tak, aby napokon skončila u súpera. Jednu hru odohráte za 10 až 20 minút.

"Keď sme hrali pôvodnú verziu hry, namiesto mačiatka sme mali kartu s bombou, takže celý čas sme sa báli bomby. Napadlo mi, že bude zábavnejšie nahradiť bombu mačiatkom, vďaka čomu skončíte v miestosti plnej ľudí, ktorí majú strach z mačiatka," povedal spolutvorca hry Matthew Inman v diskusii na reddit.com. Inman už má za sebou jeden veľmi úspešný kickstarterový projekt, tvrdí Mashable.

No ani teraz, keď autori Exploding Kittens zozbierali skoro 8,8 milióna dolárov, milionármi sa podľa vlastných slov nestanú. Tvrdia, že musia totiž vyrobiť a poslať necelý milión sád kariet. "Väčšina ľudí zabúda, že Kickstarter je dohoda, ktorú podpisujete s každým, kto vám dá peniaze. Musíme im dať, čo sme im sľúbili," povedal spolutvorca hry Elan Lee pre web Polygon. Náklady na jeden balíček aj s poštovným vyjdú na 14 až 15 dolárov. Ak sa k tomu pripočítajú poplatky, vrátane tých pre Kickstarter, ostane podľa Polygonu zisk približne 750 tisíc dolárov. Ten sa rozdelí medzi troch ľudí.

Takto vyzerajú karty Exploding Kittens:

Prezentačné video k Exploding Kittens:

http://youtu.be/OtREUajBwIQ

Zdroj: ik, HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 13:18