StoryEditor

„Kúpme si cícerku“. Tisíce ľudí vyjadrujú podporu nátierke

08.10.2015, 21:44
Firma Alfa Bio prežíva krušné mesiace - aj vďaka štátnemu úradu. Fanúšikovia ju chcú podporiť na Facebooku.

"Zájdi do potravín a kúp si jednu Alfa Bio nátierku ako symbolickú podporu rodiny Lunterovcov a ich firmy, na očistenie ich dobrého mena," nabáda na Facebooku organizátor eventu Kúpme si cícerku! Cieľom je podporiť nátierku, ktorá zaznamenala pokles predaja po kauze, v ktorej bola nevinne.

Event na Facebooku za necelé tri dni podporilo niekoľko tisíc ľudí. Organizátor tvrdí, že to "nie je žiadna oficiálna reklama, ale fanúšikovská iniciatíva".

Ako informovali HN, firma Alfa Bio prežíva krušné mesiace - aj vďaka štátnemu úradu. Negatívna publicita je spôsobila škody. A to preto, že sedem dní po tom, čo budúci pacient Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici v auguste skonzumoval cícerovú nátierku od Alfa Bio, Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici v tlačovej správe uviedol, že laboratórnymi testami bolo z odobratých vzoriek – obalov cícerovej nátierky, detegované „suspektné“ Clostridium botulinum. Na prvý pohľad znie akákoľvek medicínska veta s prímesou mŕtveho jazyka ako správna. To, že úrad v preklade do ľudskej reči našiel podozrivý botulotoxín, však neznamenalo, že na obale skutočne bol. Vyslovil len podozrenie. Keďže ide o online systém, výstraha sa obratom objavila v Rakúsku a Česku, v krajinách, kam spoločnosť exportuje svoje výrobky. Dosah oznámenia teda naberal i cezhraničné kontúry. V nátierke však nič škodlivé nebolo. Definitívne potvrdenie neexistencie botulizmu však až o pár dní predostrel Zdravotný ústav v Ostrave. A nebol ani len v tele pacienta. Viac informácií.

Prečítajte si tiež: V cícerovej natierke nebezpečný jed nenašli, z trhu ju však stiahli

Zdroj: hn

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:07