StoryEditor

Len nakupovať je nuda. Teraz si môžete tovar sami vytvoriť

31.07.2014, 12:00
Na 3D vlnu naskočil aj Amazon. Zákazníkom sľubuje iný zážitok, než mali doteraz pri klasickom nakupovaní.

Amazon vám doručí už aj to, čo si sami vytvoríte. Tento týždeň ohlásil spustenie novej služby, ktorá robí zo zákazníkov dizajnérov.

Amazon otvára nový obchod s produktmi vytlačenými v 3D tlačiarni. Do špeciálneho katalógu na www.amazon.com/3dp zaradil vyše 200 produktov, ktoré si zákazníci môžu sami "dotvoriť": zmeniť materiál, veľkosť, štýl a farby či pridať vlastný text alebo obrázok. Výsledok vidia v 3D náhľade. Amazon tvrdí, že je to "jedno z najväčších" miest s 3D produktmi.

Ako hlavnú výhodu prezentuje spotrebiteľský zážitok, ktorý má byť pri personalizovaní objednaných produktov silnejší, než keď si len pasívne niečo objednajú. "Spotrebitelia môžu vytvoriť niečo unikátne bez znalosti 3D modelovania," uvádza v stanovisku Nancy Liang z Mixee Labs. Možnosti spotrebiteľov vraj nebudú limitované tým, čo je v ponuke, ale  zaváži ich predstavivosť.

Takýmto spôsobom predáva Amazon plastové šperky, hračky, módne doplnky či maličkosti do domácnosti.

Ako uvádza Mashable, Amazon samotný nič netlačí, ale iba distribuuje produkty a riešenia tretích strán. Jednou z nich je Mixee Labs.

 

3D tlač zažíva boom. Aj toto sa v nej deje:

Apríl 2014: Vznikajú ďalšie generácie 3D náplní. Tá najnovšia má aj ekologický rozmer. Podnikateľka zo Seattlu Liz Havlin prichádza s nápadom na zariadenie nazvané Legacy, ktoré roztaví staré plastové fľaše a spraví z nich náplň do 3D tlačiarne. Pozrite si to.

Apríl 2014: Technológia 3D tlačiarní lacnie. S novinkou prichádza spoločnosť M3D, ktorá tvrdí, že jej "tlačiareň" skutočných trojrozmerných predmetov Micro 3D Printer je cenovo najdostupnejšia zo všetkých. Viac informácií.

Marec 2014: Firmy nevyvíjajú už len bežné 3D tlačiarne. Technologický startup Natural Machines prináša 3D tlačiareň Foodini, čo tlačí jedlo. Pozrite si ju.

September 2013: 3D tlačiareň sme našli aj v americkom Microsoft Store. Toto dokázala.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:41